Премиерът на Австрия подаде оставка. Себастиян Курц беше подложен на

...
Премиерът на Австрия подаде оставка. Себастиян Курц беше подложен на
Коментари Харесай

Подалият оставка канцлер щял да остане лидер на партията си

Премиерът на Австрия подаде оставка. Себастиян Курц беше подложен на напън да го направи, откакто името му беше забъркано в корупционен скандал за финансиране на австрийски таблоид против позитивно отразяване на държавното управление.

Курц и девет други политици станаха обект на следствие, откакто полицията претърси редица адреси, свързани с ръководещата Народна партия. Канцлерът е упрекнат в злоупотреби, корупция и предоставяне на подкупи. Всички те са били " осъществени в името на неговия персонален интерес ", настояват от прокуратурата, съобщи bTV.

" През последните дни стана ясно, че против мен има обвинявания в закононарушения. Тези обвинявания датират от 2016 година Те не са истина и аз ще съумея да изясня този въпрос ", съобщи той. Курц сподели, че има намерение да остане партиен водач, както и ръководител на парламентарната си група. За собствен заместител той предложи външния министър Александър Шаленберг.

Лидерът на Зелените, в които Народната партия е в коалиция, приветства оставката на Курц и даде да се разбере, че е подготвен да работи с Шаленберг. Зелените започнаха договаряния с опозиционни партии, които заплашват да изискат избор на съмнение на канцлера идната седмица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР