Премиерът на Австралия Скот Морисън разкритикува защитниците на правата на

...
Премиерът на Австралия Скот Морисън разкритикува защитниците на правата на
Коментари Харесай

Премиерът на Австралия заклейми протести на вегани като противоавстралийски

Премиерът на Австралия Скот Морисън разкритикува бранителите на правата на животните като " срамни и неавстралийски ", откакто десетки бяха задържани при разпрострели се в цялата страна митинги, оповестяват международните информационни организации.

По-рано през днешния ден деятели са нахлули в кланици и са се завързали един различен, с цел да стачкуват против месната индустрия.

Повече от 100 протестиращи също по този начин са блокирали едно от основните кръстовища на Мелбърн, преди доста от тях да бъдат отстранени със мощ.

Морисън съобщи, че активизмът нанасял щета на поминъка на земеделските производители.

" Това е просто още една форма на активизъм, която съгласно мен опонира на националните ползи, а националният интерес е (фермерите) да могат да обработват личната си земя ", разяснява той пред локално радио.

По-късно той прикани държавните институции да приложат " закона с цялата му мощ... против тези нарушители със зелени якички ".

Австралия е на второ място след Съединени американски щати по консумация на месо на глава от популацията, демонстрират данните на Световния стопански конгрес.

Животновъдната индустрия на страната образува повече от 40 на 100 от нейната селскостопанска продукция.

Протестите на веганите се организираха в щатите Виктория, Нов Южен Уелс и Куинсланд и имаха за цел да засилят вниманието на обществеността във връзка с третирането на животните и етиката на яденето на месо.

" Искаме хората станат вегани - желаеме хората да спрат да поддържат насилието над животните ", посочи една от участничките в акцията Кристин Лий.

" Животните страдат по метод, който множеството от нас в никакъв случай не биха могли да си показват. Не става въпрос за по-големи кафези - става въпроса за освобождението на животните ", настоя тя.

Полицията посочи, че 38 протестиращи са били задържани в Мелбърн. Още деветима души са били арестувани в касапница в Гулбърн, на 168 км южно от Сидни, откакто се оковаха към машините.

Австралийският съвет на месопреработвателната индустрия съобщи, че месарници са били подложени на продължителна " офанзива " от страна на участниците в акцията.

" Това би трябвало да спре и да спре в този момент. Трябва да погледнем 99% от хората в Австралия, които желаят да употребяват артикули от алено месо ", акцентира изпълнителният шеф на Австралийския съвет на месопреработвателната индустрия.

През последните 50 години международното ползване на месо бързо се усили.

Производството на месо през днешния ден е съвсем пет пъти по-високо, в сравнение с при започване на 1960-те години - от 70 млн. тона до над 330 млн. тона през 2017 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР