Премиерът на Армения Никол Пашинян каза, че политиката на страната

...
Премиерът на Армения Никол Пашинян каза, че политиката на страната
Коментари Харесай

Премиерът на Армения каза, че да се разчита само на Русия в сферата на сигурността е било "стратегическа грешка"

Премиерът на Армения Никол Пашинян сподели, че политиката на страната му да разчита единствено на Русия за гарантиране на сигурността ѝ е било " стратегическа неточност ", тъй като Москва се оказала неспособна да способства с нищо и сега ролята ѝ в по-широкия район на Южен Кавказ намалява=
 
В оповестено през днешния ден изявление за италианския вестник " Република " Пашинян упреква Русия, че не е съумяла да подсигурява сигурността на Армения пред лицето, на по думите му, експанзията на прилежащ Азербайджан против сепаратисткия анклав Нагорни Карабах.
 
Арменският министър председател загатна, че Русия, която има подписан защитителен контракт с Армения и е разположила военна база там, не счита страната му за задоволително проруски настроена и добави, че съгласно него Москва е в развой на отдръпване от по-широкия район на Южен Кавказ. Затова Ереван се пробва да диверсифицира своите връзки в областта на сигурността, уточни Пашинян, имайки поради развиването на връзките с Европейския съюз и Съединени американски щати, както и опитите да се изградят по-тесни връзки със страните от района.
 
" Системата на сигурност на Армения е 99 % обвързвана с Русия, в това число що се отнася до доставките на оръжие и муниции ", сподели Пашинян пред в. " Република ".
 
" Днес обаче виждаме, че самата Русия се нуждае от оръжия и муниции (за войната в Украйна бел. ред.) и освен това състояние е обяснимо, че даже и да желае Руската федерация не може да отговори на потребностите в областта на сигурността на Армения ", уточни арменският министър председател.
 
" Този образец следва да ни покаже, че разчитането в областта на сигурността единствено на един сътрудник е стратегическа неточност ", заключи Пашинян.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР