Премиерът на Албания Еди Рама, след като пристигна на срещата

...
Премиерът на Албания Еди Рама, след като пристигна на срещата
Коментари Харесай

И Еди Рама скочи на София в Брюксел

Премиерът на Албания Еди Рама, откакто дойде на срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел, повтори, че е срамно, че една страна от НАТО, България, " държи като заложници " още две членки, съобщи Макфакс, представен от dir.bg.

" София блокира Северна Македония и Албания по европейския им път в миг, когато в Европа бушува гореща война, а 26 страни седят безшумно и демонстрират своята беззащитност ", уточни Рама.

Той сподели пред кореспонденти, че това е нов ден в Европа, само че не и в България. Заяви, че Албания знае, че България стои на европейския й път, само че няма да промени курса си, че ще продължи да гради Европа вкъщи.

" Отворени Балкани " е действителен отговор на обстановката, в която продължаваме по пътя на интеграцията, тъй като нямаме опция, добави той.

На въпрос дали Косово би трябвало да се причисли към " Отворените Балкани "  Рама сподели, че самодейността е отворена за всички. Според него Албания прави своята част, реализира промените и ще продължи освен тъй като Брюксел го изисква, само че и тъй като го изискват бъдещите генерации.

Запитан дали поддържа кандидатския статут на Украйна, Рама напомни, че Северна Македония е претендент от 17 години, Албания от осем години и че украинците не би трябвало да си вършат доста илюзии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР