Премиерът Кирил Петков пристигна на официално посещение в Скопие. На летището

...
Премиерът Кирил Петков пристигна на официално посещение в Скопие.
На летището
Коментари Харесай

Кирил Петков е на посещение в РСМ

Премиерът Кирил Петков дойде на публично посещаване в Скопие.

На летището Петков и българската делегация бяха посрещнати от министъра на външните работи на РСМ Буяр Османи, а пред постройката на държавното управление българската делегация беше посрещната с публична гала с почести.

Премиерът Кирил Петков е на посещаване в Република Северна Македония през днешния ден. Фокусът се чака да е върху сформирането на 5 работни групи за стопанска система, инфраструктура, просвета, евроинтеграция и история, както и върху нормализиране на климата на разговор сред двете страни.

В българската делегация са и министърът на външните работи Теодора Генчовска, министърът на превоза и известията Николай Събев и заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин. За 10 часа българско време е планувано началото на срещата на Кирил Петков с новия министър председател Димитър Ковачевски. Двамата ще беседват на четири очи, след което делегациите ще проведат и пленарни диалози.

„ Очаквайте вести да се каже: образувани са петте работни групи, имаме действителни дати за тези работни групи по какъв начин да се случват, има действителен проект какво те би трябвало да реализират “, съобщи по-рано Кирил Петков пред БНР.

Кирил Петков ще се срещне и с президента Стево Пендаровски, с ръководителя на Народното събрание Талат Джафери, както и с водача на най-голямата албанска партия Демократичния съюз за интеграция – Али Ахмети и Християн Мицкоски – водач на опозицията.

Преди визитата главният въпрос, който разясниха формалните лица в Скопие е ненамесата във вътрешните ни работи.

Кирил Петков ще беседва и с представители на българската общественост в Република Северна Македония – едно от главните ни претенции е гаранции от Скопие, че против тях няма да има дискриминация.

В навечерието на срещата си с българския министър-председател, Димитър Ковачевски съобщи, че ще беседва с Кирил Петков за стопанска система, инфраструктура, обучение, нововъведения и за поддръжка в процеса на евроинтеграция на страната.

Ще се разисква и увеличението на комерсиалния продан.

По думите му желанието на двамата министър председатели е да беседват за бъдещето, както и за планове, които значат по-добър живот за жителите на двете страни.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР