Премиерът Кирил Петков поиска оставката на военния министър Стефан Янев.

...
Премиерът Кирил Петков поиска оставката на военния министър Стефан Янев.
Коментари Харесай

Цветанка Андреева: Готов ли е Путин да жертва Русия? Украйна е само част от претенциите на диктатора

Премиерът Кирил Петков изиска оставката на военния министър Стефан Янев. " Никой министър няма право на лична външна политика във Фейсбук. Моят боен министър не може да назовава " интервенция " една " война ", която се води на километри от нас ", акцентира министър председателят.

Политологът Цветанка Андреева съобщи пред, че политическата рeториката би трябвало да бъде съобразена с войната в Украйна. " От изключителна значимост е в този момент, когато сме в условия на война и целите се пренареждат, да определим какъв е националният интерес на България. Той несъмнено е обвързван с това, България да бъде предпазена, мощна и неуязвима. Тезата на министър-председателя, преведена на политически език, значи - България би трябвало да приказва и да работи в един звук със съдружниците си - Европейски Съюз и НАТО. България би трябвало да бъде предпазена ", разясни тя. По думите ѝ на портите ни чука зараждащо се зло, а Украйна е единствено част от претенциите на диктатора Путин към нашия европейски свят.

" Няма по-голям риск от това, когато сме изправени в изискванията на кървава война, министърът на защитата да бъде хибриден, да води агитация, вместо отбранителна политика на България. Няма нищо по-опасно, когато министърът на защитата в една страна ще прави подготвителен хъб и се бореше по всевъзможен метод да не допусне влизането на съюзнически войски в България - нещо, което беше теза и искане на Русия. Стефан Янев не се оправи с тази обстановка, той отвори вратата България да бъде изведена от НАТО ", разяснява Цветанка Андреева. Тя напомни, че Путин извади нуклеарните оръжия като опасност.

" Това към този момент, в случай че не е война, това е предвестител на злото. Готов ли е Путин да жертва Русия? Това би могло да се трансформира в голяма война. Вече създава модела на Студената война, като натиска с жестока кървава оръжейна война в Украйна. Най-хубавото е, че той загуби поддръжката на публичното мнение, тъй като за хората това е война ", разяснява още политологът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР