Премиерът Кирил Петков, който е в Брюксел за Европейския съвет

...
Премиерът Кирил Петков, който е в Брюксел за Европейския съвет
Коментари Харесай

Петков се оправдава в Брюксел за отстъплението от френската оферта

Премиерът Кирил Петков, който е в Брюксел за Европейския съвет през днешния ден и на следващия ден, стартира да се оправдава за отхвърли на държавното управление да предприеме стъпки по френското предложение за решение на разногласието със Северна Македония. Петков отхвърли кабинетът да го внесе в Народното събрание и прати предлагането напряко във външната комисия, с ясното схващане, че тя ще наруши законите, в случай че го преглежда, без да е съответно импортирано от Министерски съвет в Народното събрание.

Който каквото желае от мен - аз ще държа тази позиция и ще покажа, че всичките тези мантри са уязвимост за напън и изменничество. Аз одобрявам френското предложение, конституцията ще се промени, дискриминирането и словото на омразата ще се контролират и все пак, когато дадоха своята дума, че единствено Народното събрание ще даде отговора на този въпрос, ще си спазя думата. Независимо какво ще се случи през днешния ден, разяснява пред публицисти министър председателят Кирил Петков преди среща на водачите на Европейски Съюз за Западните Балкани.

" Това, което се надявам, е че в околните дни Народното събрание ще вземе решение по този въпрос. Вярвам, че имаме исторически миг, който можем да запазим всичко, за което сме мечтали и да защитим българския интерес за доста време ", добави водачът на Политическа партия.

" Темата за Северна Македония беше мъглата, която се спускаше, с цел да се разклати държавното управление и да дадем милиарди. Когато не дадохме Българска народна банка, Северна Македония стана тематика. Не можеш да излизаш по малкия екран и да се биеш в гърдите, че ще направиш нещо и да провалиш комисията. Да отидат на комисия и да създадат кворум. Не мога да допускам, че не вършат кворум втори ден. Нали бяха постоянни? Те не желаят да създадат кворум, тъй като ги е боязън и не могат да изберат даже ръководител на Народно събрание. Ако имат същинска позиция, през днешния ден комисията да заседава, а след това да има отворена полемика ", сподели очевидно сърдит сваленият министър председател. 

Вие сте страхливци. Аз ще кажа на сътрудниците, че до момента в който Народното събрание не вземе решение, няма да дам позиция. Тази двойнственост е типична за господин Борисов, продължи Петков. И атакува президента Румен Радев.

" Президентът, не може по две седмици КСНС да не се привиква, да се крием по разнообразни места и да пазиме опозицията, да не я пазиме. Викаш КСНС, викаш всички партии, сядаме и обсъждаме ", добави министър председателят. Той обаче не изясни за какво се инати и към момента френското предложение не е прегледано в държавното управление, за какво то не взело решение и не го е внесло по конституционния ред в Народното събрание за разискване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР