Премиерът Бойко Борисов заминава за Швейцария, където ще участва в

...
Премиерът Бойко Борисов заминава за Швейцария, където ще участва в
Коментари Харесай

Борисов среща Тръмп в Давос

Премиерът Бойко Борисов отпътува за Швейцария, където ще взе участие в 50-ата Годишна среща на Световния стопански конгрес в град Давос, заяви държавната осведомителна работа, написа standartnews.com.

Темата на тазгодишната среща е „ Заинтересовани страни за един кохерентен и резистентен свят ”. Очакват се към 3000 участници във форума, измежду които президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, федералният канцлер на Германия Ангела Меркел и ръководителят на Европейската централна банка Кристин Лагард.

В първия ден от форума министър председателят Борисов ще взе участие в сесията на тематика „ Диалог за дипломацията на Западните Балкани “. Сесията служи като продължение на стратегическия разговор за Западните Балкани, една от главните начинания на дневния ред на форума в Давос по тематиката за Европа. Акцент ще бъде подложен върху районното съдействие в подтекста на икономическото развиване на района. Премиерът Борисов ще се включи и в полемика, отдадена на Централна и Източна Европа, като фокус на диалога ще бъдат вероятните решения, които бизнесът и държавните водачи могат да дадат за насърчаването на устойчивия напредък и развиване.

В рамките на първия ден на форума в Давос Борисов е поканен и на вечеря, давана от създателя на Световния стопански конгрес професор Клаус Шваб.

В сряда министър председателят на България ще взе участие в неофициалната среща на международните стопански водачи на тематика „ Доминираща Европа “. Сред главните акценти на полемиката ще бъдат провокации пред европейската конкурентоспособност.

По време на визитата си в Давос Бойко Борисов ще има и двустранни срещи.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР