Премиерът Бойко Борисов тържествено откри 73-то издание на Международния технически

...
Премиерът Бойко Борисов тържествено откри 73-то издание на Международния технически
Коментари Харесай

Бойко Борисов откри панаира на Гергов

Премиерът Бойко Борисов тържествено откри 73-то издание на Международния механически панаир в Пловдив. "Политическата, финансова и икономическа непоклатимост в страната дават опция промишлеността да се развива. В комплицираната световна конюнктура сега, във време в което се приказва повече за война и военна техника, ние подчертаваме върху растеж на стопанската система, индустриалното съдействие и развиването на обитаемоте места ", сподели министър-председателят.

Той уточни, че растежът на стопанската система гони 4 %, безработицата е спаднала на 5 %, има голям фискален запас, нулева инфлация, бюджетен остатък и 11 % растеж на приходите от началото на годината, по данни на Евростат. Борисов поздрави над 600-те компании участващи на софтуерния конгрес и добави, че растежът на стопанската система, политическата непоклатимост, ниските налози, строителството в страната довеждат до нарастването на изложбените площи и на искащите да влагат в България.

Премиерът отхвърли визитата му в Пловдив да е за стопляне на връзките с изключения от управлението на Българска социалистическа партия предприемач Георги Гергов. "Няма да е европейско да дойда на Панаира и да кажа Гергов да не е до мен! ", сподели Борисов.

Гергов от своя страна остана настрани от политическите тематики и вместо това посочи позитивните страни на Панаира. Посочи, че за неговото развиване се партнира с страната и той е добър за България и за бизнеса у нас.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР