Премиерът Бойко Борисов свика Съвета за сигурност към Министерски съвет,

...
Премиерът Бойко Борисов свика Съвета за сигурност към Министерски съвет,
Коментари Харесай

Борисов свика Съвета за сигурност заради атаката срещу НАП

Премиерът Бойко Борисов свика Съвета за сигурност към Министерски съвет, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “. Съветът се организира по отношение на хакерската офанзива против Националната организация по приходите (НАП). Той се ръководи от министър-председателя.
Основният състав на Съвета по сигурността включва: министъра на външните работи, министъра на защитата, министъра на вътрешните работи и министъра на финансите, техни заместник-министри, основния секретар на Министерство на вътрешните работи, началника на защитата и ръководителите на разследващите и контраразузнавателните служби.
Припомняме, че Националната организация по приходите и ДАНС ревизират приключване на персонални данни от системата на приходната организация. Това потвърдиха пред Нова телевизия от Национална агенция за приходите. До инспекцията се стигна, откакто по-рано денем на електронната поща на избрани медии бяха изпратени файлове, за които се твърди, че са на Министерството на финансите. Данните съдържали ЕГН-та, имена и приходи.
По информация в някои електронни медии, течът е дело на анонимни хакери, които са разпратили през съветски имейл сървъри масив от 57 папки. Хакерите настояват, че положението на киберсигурността ни е пародийно. Освен това споделят, че разрушените бази данни засягат информация за над 5 милиона български, непознати жители и компании. Данните съдържат ЕГН-а, имена, а в избрани папки има и информации за приходи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР