Премиерът Бойко Борисов скръцна със зъби на Европейската комисия заради

...
Премиерът Бойко Борисов скръцна със зъби на Европейската комисия заради
Коментари Харесай

За ваксините! Борисов скръцна със зъби на Брюксел

Премиерът Бойко Борисов скръцна със зъби на Европейската комисия поради недоставените от АстраЗенеса ваксини за България. Скандалът тече от нощес, когато стана ясно, че министър Костадин Ангелов е изпратил яростно писмо на компанията, в което изрича възмущението на България от неизпълнения контракт и упорства 52 000 дози да са у нас още през днешния ден. От компанията обаче пратили „ общително писмо ” с оправдания. Камионът с имунизациите ще тръгне на следващия ден и ще е у нас в събота.

Борисов, който е на ревизия в Панагюрище, разгласи, че ще сложи въпроса тази вечер, когато има онлайн Европейски съвет. Доста страни към този момент били недоволни, тъй като Европейска комисия дава парите на време, а  компаниите със закъсненията си слагат под риск имунизационните им проекти. Борисов е безапелационен, че фирмите би трябвало да съблюдават договорите и да изпратят имунизациите.

По същото време на постоянния брифинг на щаба, министър Ангелов изясни, че България е пострадал. Договорите са подписани от Европейската комисия и тя би трябвало също да търси сметка от фирмите за неизпълнението им.

Снощи бях подготвен да пратя аероплан за имунизациите, в случай че можеха да ги обезпечат, сподели Борисов.

" Ние бяхме надлежни платци, плащахме солидарно и  чакаме да получим имунизациите ", сподели Борисов. Той  разясни, че и външните министри могат да се включат на срещата на евролидерите. Те ще разискват въвеждането на така наречен " електронен паспорт " или " зелен електронен кулоар " за тези, които са с антитела или имунизирани, с цел да не им се вършат PCR-и или да се слагат под карантина.

" Надявам се комисията да работи по-строго ", сподели Борисов.

Заедно с него в Панагюрище са вицепремиерът Екатерина Захариева и зам.-регионалният министър Николай Нанков.

Кметът на Панагюрище Никола Белишки благодари за отпуснатите към 2,6 млн. лв. за укрепването на река Луда Яна. Борисов пък подсети, че са дали и пари за залата, която към този момент е построена.

След това посетиха язовира до Панагюрище, който също се укрепвал и ремонтира, като зарежда с питейна вода към 40-50 000 индивида. Досега общината се захранвала със сондажни кладенци.

Нанков на собствен ред разясни, че сега се вършат 2 язовира, като следва най-малко още 4-5 язовира да се ремонтират в идващите години. Кметът доложи, че няма градина или школо, което да не е санирано, имали и съвременна болница.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР