Премиерът Бойко Борисов се срещна с европейския комисар по иновации,

...
Премиерът Бойко Борисов се срещна с европейския комисар по иновации,
Коментари Харесай

Борисов се надява, че Мария Габриел ще управлява добре 100 млрд. евро

Премиерът Бойко Борисов се срещна с европейския комисар по нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша Мария Габриел. Тема на диалога им в Министерския съвет бяха целите на Габриел през петгодишния мандат на новата Европейска комисия, която встъпи в служба на 1 декември.

"Повереният на Мария Габриел сектор е огромно самопризнание за България и в същото време дава доста благоприятни условия за работа в полза на Европейския съюз и неговите жители. Надявам се, че Габриел ще управлява сполучливо своя сектор, който ловко съчетава основополагащи европейски полезности като обучение, просвета и юноша с настоящите тематики за суперкомпютрите и цифровите хъбове. Това е сериозна отговорност, тъй като тя ще ръководи програмата „ Хоризонт Европа “ с препоръчан от Европейската комисия бюджет в размер на 100 милиарда евро ", разяснява Борисов.

Премиерът акцентира, че ресорът на Мария Габриел в новата Комисия кореспондира и с основни цели от управническата стратегия на българското държавно управление, по които кабинетът работи всекидневно. „ Сигурен съм, че откритото мощно доверие и чудесно съдействие сред България и Европейската комисия ще продължи и отсега нататък “, съобщи министър-председателят и добави, че ще разчита и на напъните на Мария Габриел в тази посока.

Мария Габриел съобщи, че възприема като голяма чест отговорностите си на европейски комисар по нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта. Габриел акцентира, че дружно с екипа й ще се стремят да дадат решения на съществени провокации, пред които е изправена Европа, като се концентрират преди всичко върху изгодите за европейските жители. Мария Габриел подчертава върху смисъла на образованието и опциите за образование през целия живот, вероятностите за младежите, поддръжката за научните откриватели, насърчаването на нововъведенията и съхраняването на културното завещание.

Еврокомисарият изрази убеденост, че в новата Европейска комисия ще работи с сътрудниците си в дух на съдействие и доверие, тъй че да се реализират доста общи начинания и да се отговори в оптималната степен на упованията на европейските жители и на провокациите пред Европейския съюз.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР