Премиерът Бойко Борисов съобщи, че е разговарял тази сутрин с

...
Премиерът Бойко Борисов съобщи, че е разговарял тази сутрин с
Коментари Харесай

Борисов обяви, че той посъветвал Теменужка Петкова да си подаде оставката

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е разговарял тази заран с министъра на енергетиката в оставка Теменужка Петкова и я е посъветвал тя да се отдръпна от поста. Той разяснява тематиката пред български публицисти в Брюксел, където взе участие в съвещание на Европейския съвет.

"Говорих сутринта с нея. Когато са продавани електроразпределителните сдружения, ГЕРБ не е съществувал. Ако някой е желал да купува дялове, имали са години наред да го създадат. За страдание, тя фактически сподели, че ги познава тези хора. Не бих оставил ни минимум подозрение в който и да е българин, че стоим зад една безусловно частна договорка ", уточни министър председателят.

Той сподели също, че страната няма по какъв начин да управлява договорка в Чехия – "нито един енергиен министър, нито аз, нито който и да било може да повлияя е на сходна договорка ".

"Имаме Комисия за защита на конкуренцията, имаме КФН, имаме ДАНС, в случай че би трябвало да се ревизират генезис и пари, нито енергийният министър, нито аз можем да повлияем на сходна договорка. Госпожа Петкова е почтен човек, като се върна, ще се срещна с съдружните сътрудници и да вземем решение кой да я замести ", сподели още Борисов.

"Текат тежки арбитражни каузи с ЧЕЗ, ЕнергоПро и ЕВН. Да се забърква страната, че има въздействие - ние за стотици милиони се съдим с трите компании сега. Ако сме имали каквато и да е власт над тях или опция да упражним власт - от дълго време да сме го създали ", добави министър-председателят

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР