Премиерът Бойко Борисов разпореди на областния управител на Бургас Вълчо

...
Премиерът Бойко Борисов разпореди на областния управител на Бургас Вълчо
Коментари Харесай

Борисов разпореди да се спре решението за строителство на „Силистар“

Премиерът Бойко Борисов разпореди на регионалния шеф на Бургас Вълчо Чолаков да предприеме всички законови ограничения, с цел да спре осъществяването на решението на Общинския съвет-Царево по отношение на проблема „ Силистар “. Миналата седмица на сесия в Царево съветниците утвърдиха докладна на кмета за разработване на план за проект за застрояване на 22 дка в Силистар – някогашен свинарник. Мотивът на съветниците e да възстановят пътя до плажа, който попада в частен парцел.

Областният шеф ще упражни своите пълномощия за надзор по правомерност на решението след постъпване на протокола от съвещанието в Областна администрация. Ще бъде преценена опцията за връщане или оборване пред съда на решението. Разглежда се и алтернативата да бъде сигнализирана Окръжна прокуратура.

По-рано бе обявено, че общинските съветници в Царево са дали своят вот в нарушаване докладната на кмета за възлагане на план за проект за строителство в местността "Силистар " в Странджа. Това откри инспекцията на министерството на околната среда и водите.

Екоорганизации алармираха, че това ще даде зелена светлина за строителство на вилно населено място в парк Странджа.

От екоиспекцията в Бургас обясниха, че параметрите на парцела не могат да бъдат променяни, защото община Царево няма признат Общ организационен проект. Становището е изпратено до регионалния шеф и до Министерството на районното развиване, които да преценяват може ли да бъде спряно провеждането на почналата процедура.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР