Премиерът Бойко Борисов подписа писмото на лидера на БСП Корнелия

...
Премиерът Бойко Борисов подписа писмото на лидера на БСП Корнелия
Коментари Харесай

Бойко Борисов подписа писмото за КТБ на Корнелия Нинова

Премиерът Бойко Борисов подписа писмото на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, с което тя упорства Специализираната прокуратура и Специализираният углавен съд да огласят обществено имената на " политици, получавали нерегламентирано пари от КТБ ".

" Председателят на Политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов подписа препоръчаното от Корнелия Нинова писмо за обществено разгласяване на имената на политиците, получавали нерегламентирано пари от КТБ. Това стана незабавно след завръщането на министър-председателя Борисов от съвещанието на Европейския съвет в Брюксел ", оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Нинова изхожда от конференцията на шефа на Специализираната прокуратура Иван Гешев при внасянето на обвинителния акт по мегаделото " КТБ ", когато бе оповестено, че политици са получавали нерегламентирано финансиране от банката. В резюмето на обвинителния акт обаче бе оповестено само името на Николай Бареков.

Нинова към този момент е поискала имената на въпросните политици от прокуратурата, само че оттова е получила отговор, че тя не попада в кръга на лицата, които имат право да получават достъп до информация за събраните доказателства по досъдебното произвеждане.

Председателят на наказателния съд пък дава отговор, че не разполага с желаната информация, а в случай че съдията-докладчик насрочи делото в намерено правосъдно съвещание, обвинителният акт ще бъде прочетен в правосъдна зала.

В разнообразни описи още преди време бяха оповестени формалните кредитополучатели на КТБ, измежду които също има политици, в това число Ахмед Доган, Емел Етем, депутати, общински съветници и други

Като политик, получил " нерегламентирано пари от КТБ " обаче, досега е посочен само Николай Бареков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР