Премиерът Бойко Борисов отново е на инспекция в страната. Този

...
Премиерът Бойко Борисов отново е на инспекция в страната. Този
Коментари Харесай

Борисов: Ако трябва, и БТР-и ще разнасят ваксините

Премиерът Бойко Борисов още веднъж е на ревизия в страната. Този път той ревизира по какъв начин върви имунизацията в дребните и отдалечените обитаеми места, която сега се прави от мобилни екипи. Борисов, придружаван от шефа на националния щаб ген. Венцислав Мутафчийски и от здравния министър Костадин Ангелов е в село Самуилово, община Петрич.

Ангелов разясни, че са създали нужната организация с огромните лечебни заведения в София и към този момент са основали мобилните екипи, които да са разполагаем на кметовете, с цел да тръгнат до всяка точка. А там където персоналните лекари не могат да стигнат, с цел да вземат ваксини от РЗИ, това ще стане със съдействието на коли на Министерство на вътрешните работи, които ще ги носят на джипитата с хладилни чанти.

" Ако би трябвало и с БТР-те ", пошегува се Борисов. " До всяка точка ще стигнат ваксини ", увери на собствен ред Ангелов.

Борисов получи като подарък мед. Поясни, че 88 000 дози са разпръснали из страната единствено през днешния ден и имунизирането ще продължи до момента в който дойдат 18, 5 млн. ваксини.  Поясни, че на никое място по света не избират ваксини и подсети, че имунизациите са най-хубавите и са утвърдени от Европейската организация по медикаменти.

Напомни,че е нямало задоволително дози и чакали да дойдат повече ваксини. " Искахме да забележим по какъв начин се работи ", сподели Борисов и посочи, че се пращат лекари от София да имунизират с мобилните екипи.

Мутафчийски пък съобщи, че най-възрастният имунизиран е на 96 години, като добави, че хората са показали отговорност. Само през вчерашния ден ваксинирали 1500 във ВМА. " По-добре с каквато и да е ваксина, в сравнение с без ваксина ", сподели Мутафчийски. Поясни,че у нас има 4 млн, които не са предпазени и съобщи, че би трябвало да се имунизираме, че да прекършим гръбнака на болестта.

Ангелов на собствен ред съобщи, че ще има разполагаем 25 мобилни екипи и ще има съответен координатор в Министерство на здравеопазването, а при потребност колите на полицията ще разнасят ваксини до персоналните лекари.

Пред локалните Борисов посочи, че в този момент в селото вършат 4 улици.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР