Премиерът Бойко Борисов отново блесна в опита си да защити

...
Премиерът Бойко Борисов отново блесна в опита си да защити
Коментари Харесай

Борисов: Като ластик сме, отваряме-затваряме


Премиерът Бойко Борисов още веднъж блесна в опита си да отбрани странните решения на властта за отваряне на съвсем всичко от 1 април, макар че към момента не сме стигнали пика на третата вълна на ковид.

„ Ние сме като ластик: отваряме – затваряме за по 10-15 дни. Това е оптималният вид сред ограничения и щаденето на психическото положение на хората “, сподели Борисов по врема на следващата си ревизия. Този път в Бяла, Русенско. Там министър председателят прегледа обновената спортна зала дружно със спортния министър Красен Кралев.Двамата цъкаха с език, до момента в който обхождаха цялата зала. Борисов се включи с увещание, че първо в града са ремонтирани постройката на пожарната и учебното заведение, а в този момент – залата, която можела да се употребява като физкултурен салон от учениците.

Толкова неща сме създали, сподели водачът на ГЕРБ. За първи от 100 години построил храмове, автомагистрала Хемус. Строи се на цялостни обороти, повтори Борисов.

После се трансферира на тематиката с епидемията.До края на месеца ще минем 700 000 имунизирани, уверен съм. Това значи към 1,5 млн. българи да са или имунизирани, или да имат антитела. Май-юни ще минем през пандемията, пресметна Борисов.

Затова и към този момент можел да си разреши разхлабване на ограниченията. Натърти на това, че „ преди всичко в заповедта са театрите, филхармониите, галериите, музеите. Започваме поетапно - от 30%, през 50% и нататък “.

Отваряме фитнесите и СПА центровете. Зимните курорти работят на макс. В тази извънредно тежка обстановка за света това е оптималният вид сред ограничения и щаденето на психическото положение на хората, умно заключи Борисов.

Другите страни представете си какво предизвикват на хората с този цялостен локдаун. Ние сме като ластик: отваряме – затваряме за по 10-15 дни. Когато хората се уморят, отново отваряме, обясни логиката на ограниченията министър председателят.

Борисов не подмина и предизборната акция. Всичките му съперници го заливали с подправени вести и внушавали, че изборите няма да бъдат почтени. Тяхната единствена цел е блъсканица в страната, да няма непоклатимост, в тази среда само могат да виреят, само че хубаво ли е това за страната и за обществото,възмути се Борисов.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР