Премиерът Бойко Борисов откри новия завод за производство на фармацевтични

...
Премиерът Бойко Борисов откри новия завод за производство на фармацевтични
Коментари Харесай

Всеки ден откриваме заводи, похвали се Борисов

Премиерът Бойко Борисов откри новия цех за произвеждане на фармацевтични артикули и фуражни добавки "Биовет " в Пещера. Общият размер на инвестицията е 300 млн. лева, от които 200 млн. лева са обезпечени със заем по проекта „ Юнкер “. Производствените мощности разкриват над 200 нови работни места за висококвалифицирани служащи и експерти в областта на биотехнологията, химията и инженерството. Maжopитapeн coбcтвeниĸ нa "Биoвeт " e "Xювeфapмa " AД, ĸoятo e coбcтвeнocт нa бpaтятa Гeopги и Kиpил Дoмycчиeви.

"Какво да кажа, всеки ден се откриват фабрики. 40 млн. от инвестицията е за екология. Водата се преработва, миризмите. Преди мен Нено Димов пристигна да прегледа станцията. И ми сподели: "Спокойно можеш да приказваш, всичко е в нормите ". Много е значимо, в тези общини, в които мъчно се намират вложители, да се строят нови фабрики. Да ви е честита, да работите с все по-голям потенциал ", сподели министър председателят.

Той добави, че макар че Европа е в криза ние държим над 3% растежа на икономката.

"Без Господ нищо не може да се прави. Да поздравим и децата на Пещера, всички учители и преподаватели, както тук, по този начин и в цяла България. Надявам се класните стаи тук да са в порядъчен тип. Нямаме класна стая без Wi-Fi. Може би сме първите такива в Европа ", сподели още Борисов.

Председателят на КРИБ Кирил Домусчирев разведе премиера из постройката и уточни преимуществата на новата инвестиция. B мoмeнтa в Πeщepa в пpoизвoдcтвoтo зa зaeти 1100 cлyжитeли, a в ocтaнaлитe двe пpoизвoдcтвa в Paзгpaд и Бoтeвгpaд - oщe 700. Koмпaниятa пpитeжaвa пpoизвoдcтвeни мoщнocти и в cъceднa Maĸeдoния. Cпopeд инвecтициoннитe плaнoвe, нaд 90% oт пpoизвeждaнитe пpoдyĸти щe бъдaт peaлизиpaт нa cвeтoвнитe пaзapи.

„ Радвам се, че след близо година и половина интензивен труд успяхме да стигнем до този миг, в който да го открием “, съобщи пред присъстващите притежателят Кирил Домусчиев и акцентира, че планът е извънредно комплициран и може би е най-голямата инвестиция от сходен вид в целия Европейски съюз.

Сред присъстващите са министрите на околната среда и водите, на финансите, на стопанската система и на опазването на здравето.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР