Премиерът Бойко Борисов отговори на президента Румен Радев, който по-рано

...
Премиерът Бойко Борисов отговори на президента Румен Радев, който по-рано
Коментари Харесай

Борисов отговори на Радев: Когато говориш за върховенството на закона - трябва да го спазваш

Премиерът Бойко Борисов отговори на президента Румен Радев, който по-рано през днешния ден сподели, че министър-председателят му е трансферирал отговорността за назначението на основен прокурор на страната. Борисов съобщи, че щом Радев приказваш за върховенството на закона - първо би трябвало да го съблюдава.
" Когато приказваш за водача на една партия, значи, че не си равно далечен. Той подведе гласоподавателите в днешния ден, аз няма да го направя. В изборния ден, в случай че не ме питате - аз нямаше даже да разясня. Няма да наруша върховеството на закона ", съобщи министър председателят.

Той изясни, че от 24 члена на Висшия правосъден съвет 11 са от квотата на Народното събрание, а от тях единствено 3-ма са от определени от ГЕРБ, а останалите са определени от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, с гласовете на които две партии е определен Радев за президент.

" Ако основния прокуро беше определен от ГЕРБ, щяхме ли да му имаме доверие? ", попита Борисов в отговор на въпроса, който дефинира като двуличен, а точно - за какво министърът на правораздаването не е направил номинация за основен прокурор. По думите му законът ще бъде изменен и ГЕРБ в никакъв случай няма да номинира партиен претендент. " Много пъти съм казвал, че съдиите да си предлагат съдии, прокурорите - основен прокурор. Това си е предизборна пропаганда, подстрекателство. Аз не желая да знам какво е в неговата глава ", сподели още той.

По думите му президентът е направил политическа пропаганда за Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи в изборния ден и посъветва публицистите да не се занимават с нелепости и такива изявления.

Премиерът Бойко Борисов упражни правото си на глас в Банкя. Той пусна своята бюлетина в учебно заведение " Христо Смирненски ".

След като даде своя избор, той съобщи: Гласувах за тези, които ще вършат Околовръстното шосе от " Младост " до Автомагистрала " Тракия ", " Южната дъга ", за " Западната дъга ", за тези които взеха решение рецесията с боклука, тези които направиха метрото; които направиха парковете, тези които направиха булевардите приветливи. За тези гласувах аз. Днес е доста прекрасен празник.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР