Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на Балкански поток в участъка

...
Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на Балкански поток в участъка
Коментари Харесай

Борисов иска да вижда в медиите Балкански поток, а не само Графа и язовир Студена

Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на " Балкански поток " в сектора от кранов възел Горни Дъбник до кранов възел Селановци, който е с дължина 45,2 км и е ситуиран на територията на област Плевен.

Той прелетя с хеликоптер над инспектирания сектор и означи със удовлетворение, че 45 минути лети върху построен газопровод. Борисов се обърна към репортерите с апел: Минете и го снимайте, тъй като е неповторимо. Той укори медиите, че демонстрират само бул. " Граф Игнатиев " и язовир " Студена ".

Стана ясно, че досега са доставени тръби за 215,20 км. По думите на премиера по плана са доставени общо 18 000 тръби, а в допълнение 3700 са на бургаското пристанище.

Борисов акцентира, че се работи впечатляващо бързо и че строителните действия се извършват по график. От първия ден до момента по над 5 км дневно се работи , посочи той.
 24 вагона и 60-70 тира докарват тръби за
24 вагона и 60-70 тира докарват тръби за " Балкански поток ", удовлетворен Борисов

По думите му планът е по-евтин от " Южен поток "

Премиерът обаче се подразни от обстоятелството, че някои назовават плана " Турски поток ".

" В подтекста на присъединението на Западните Балкани газовият хъб балкан и връзките към него се назовават " Балкански поток ". Ние това сме го узаконили в Брюксел, по този начин сме се разбрали с Европейска комисия, уведомил съм и турския, и съветския президент, че държим на територията на България да се назовава " Балкански поток ", съобщи той.

Според него страната ни ще успее да съблюдава периодите и да приключи строителството на своя територия в края на май.
 България е подготвена за директни доставки по
България е подготвена за директни доставки по " Турски поток " от 2020 година

Уверението е от " Булгартрансгаз "

Имаме геостратегически интерес да останем в газопреносната система, безапелационен бе министър председателят и уточни, че при подписването на съглашението със Съединени американски щати е било записано, че България е районен стратегически газоразпределителен център на Балканите.

Това значи, че тук ще идва газ от доста страни, а България ще получава директни такси, изясни той. По негови думи дружно с построяването на интерконектора с Гърция страната ни ще реализира действителна газова диверсификация.

 Още 7 места се ревизират за отпадък на Ндрангета
Още 7 места се ревизират за отпадък на Ндрангета

Санкция за всеки, който е правил далавери, даде обещание Борисов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР