Премиерът Бойко Борисов инспектира новия храм в Габрово "Св. Св.

...
Премиерът Бойко Борисов инспектира новия храм в Габрово "Св. Св.
Коментари Харесай

Борисов си спомня: Едно време виц не можеше да кажеш за Бай Тошо

Премиерът Бойко Борисов инспектира новия храм в Габрово "Св. Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских ". Това излиза наяве от видео в профила на премиера във Facebook. Министър-председателят бе посрещнат от свещеника в новоизградения храм.

"Тази черква е нова и не сме откривали храм от повече от 100 години ", сподели свещеникът.

Премиерът напомни, че предходната седмица е бил в нов храм в Ловеч, а преди този момент и в новите здания на манастира край Кърджали. Свещениците му благодариха за поддръжката и регистрираха, че е един от дребното ръководещи, които не не помнят църквата.

"Вярата и учението са значими, с цел да бъдем по-добри и човечни. Затова и на мюсюлманите оказваме помощ и мислим еднообразно за всички жители ", сподели Борисов.

След това той посети и язовира, който зарежда града. Вицепремиерът Томислав Дончев разгласи, че водоемът си е цялостен и няма заплаха от безводие. Министър-председателят акцентира, че би трябвало да бъде обезпечено финансиране за разрешаване на проблемите с липса на вода в Севлиево и близките села. До момента са били отпуснати 10 млн. лева, с които отчасти е обезпечена вода за Севлиево, само че и тя не е задоволителна. Затова са подготвени нови три плана за града и по-малки обитаеми места, които дефинитивно ще решат рецесията. Те са на обща стойност 14 млн. лева регистрира Томислав Дончев.

Дончев и Борисов бяха съпроводени от кмета на Габрово Таня Христова.

"Има доста села, в които не се разходва рационално водата и би трябвало хората да свикнат, че към този момент не вали като едно време ", счита министър председателят. "Недоволни постоянно ще има и щом могат да си показват недоволството си, значи има народна власт. А с родителите им на сегашните демократи едно време безусловно ни смазваха. Дори един анекдот не можеше да кажеш за Бай Тошо или против партията. Сега са на площада и си споделят когато, където и каквото желаят ", добави Борисов.

Кметът на Габрово съобщи, че чакат се неспокойствие и достигането на автомагистрала "Хемус " до града, тъй като ще се съживи стопанската система. Томислав Дончев напомни, че в града и района има доста ниска безработица и куп работещи производства.

Премиерът установи, че "къртиците ", които са копали метрото в София, ще копаят и тунелите в региона на Габрово, а по-късно доста му се желае да се стартира и градежа на тунел в Петрохан.

Министър-председателят напомни също, че кметовете би трябвало да оказват надзор за предварителна защита на епидемията от ковид, защото броят на инфектираните пораства и не трябва да трансферира избрани стойности, над които здравната система ще се задъхва. "Затова и увеличихме парите на обществените служащи и оказваме помощ и на бизнеса в тази рецесия ", посочи той.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР