Премиерът Бойко Борисов го чака невиждана по своите мащаби вътрешно-партийна

...
Премиерът Бойко Борисов го чака невиждана по своите мащаби вътрешно-партийна
Коментари Харесай

Прогноза: Бойко Борисов да се готви за кървава битка с кадрите на Цeцо

Премиерът Бойко Борисов го чака невиждана по своите мащаби вътрешно-партийна борба. Най-верните фрагменти на досегашния втори в ГЕРБ Цветан Цветанов се готвят до кръв да се борят освен за оставане в партията, само че и за отбрана на бизнеспозициите, които заемат с помощта на близостта си с Цветанов, кометират източици от централата на партията.
Не е загадка, че една част от тях съумяха да изградят по места цели империи, които, съгласно наблюдаващи, наподобяват мафиотски структури. Самочувствието им порасна до там, че започнаха да работят като водачи на проведени групи за въздействие, движещи се по ръба или оттатък закона. Заради тоталното си владичество, съумяха да овладеят великански финансов запас. Подчиниха по места всички институции, без изключение, което пък им дава опция да упражняват надзор и напън. Не инцидентно Цветанов отхвърли предлагането на Борисов да остане в редиците на партията и като безгласна пчеличка да събира мед заедно с другите в целия кошер. Цветанов желае меда за себе си.
Той се зарече по БТВ, че няма да каже неприятна дума за Борисов, само че ще си резервира правото да подлага на критика партията. Доскоро Цв. Цв. обичаше да ни припомня, че крайните решения в ГЕРБ се взимат единствено и само от Борисов. И ни убеждаваше, че от това няма по-нормално. Така досегашната дясна ръка на премиера сподели в прав текст, че няма да му се даде без пердах. На нас ли, на него ли, само че го рече. Логично е да си мислим, че надали човек, минал един път през „ пералнята “ на прокуратурата с четири каузи и отървал се на косъм от пандиза, би бил толкоз самоуверен в проектите си за бъдещето, в случай че не разчита на мощна и вярна войска зад тила си.
Преди близо 20 години почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган игра сходно хоро, откакто негови най-верни хора изненадващо напуснаха партията му, заедно с тогавашния зам.-председател. Резултатът тогава беше съвсем жалък, тъй като на локалните избори придвижването загуби 9 общини.
По тази причина хора с опит в политиката вършат разнообразни прогнози за изхода от надигащата се война в ГЕРБ. Повечето са безапелационни, че на Цецо въобще не му е нужно да прави партийна конструкция, както се чака. Слухове в тази посока интензивно се носят. Убедени са, че в случай че неговите хора се явят на идните локални избори като самостоятелни претенденти с всички бизнеструктури по места, ще съумеят да ранят Борисов и ГЕРБ право в сърцето. Цецо евентуално по тази причина и счита, че единствено краткотрайно е закачил бутонките на стената.
По друг метод биха могли да се развият нещата, в случай че в тази борба се намеси отиващият си към този момент основен прокурор Сотир Цацаров. В случай, че държавното обвиняване въпреки всичко реши да стартира инспекции на околните до Цветанов хора, на бял свят ще излязат прелюбопитни неща. Особено по линия на публичните поръчки. Но това би могло да стане, в случай че Цацаров застане до Борисов. Но в случай че избере "отбора " на Кой - предстоящите инспекции и следствия няма да се случат.
Играта в действителност може да загрубее в случай че в задкулисието в действителност е почнало пренареждане. Пеевски отива в Народното събрание, Цветанов си потегля, Доган несъмнено написа ново философско съчинение... Затова е доста евентуално Цацаров да се ослушва, до момента в който се убеди от кое място вятърът духа по-силно. Той би работил само в интерес на този, който му даде гаранции за някаква допустима професионална или политическа кариера след мандата му. Ще бъде забавно и грубо. Ще падат глави. Всичко е на живот и гибел, признават политици. Предстои да забележим до каква степен прогнозите за смъртоносна борба сред хората, затънали в партийни и бизнес интриги, ще се окажат правилни. И най-важното-кой ще излезе "жив " от нея.

Невена Миткова, "Фрог нюз "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР