Премахването на санитарните ограничения в европейските страни след пика на

...
Премахването на санитарните ограничения в европейските страни след пика на
Коментари Харесай

Как ще спасят 281 000 живота от вируса

Премахването на санитарните ограничавания в европейските страни след пика на коронавирусната пандемия напролет може да аргументи до 4-5 пъти повече смъртни случаи на континента спрямо април, разгласи чиновник на Световната здравна организация.

Страните, които съумяха да овладеят разпространяването на вируса посредством блокиране и карантина напролет, в този момент установяват завръщането му след рухването на ограничаващите ограничения - Германия, Франция и Чехия регистрират рекордни случаи на случаи през последните два дни.

" Напрежението през есенно-зимния интервал продължава да се развива в Европа с експоненциално нарастване на ежедневните случаи и подобаващ % на нарастване на ежедневните смъртни случаи, " означи шефът на СЗО в Европа Ханс Клуге.

Тези модели демонстрират, че политиката на дълготрайно разхлабване на рестриктивните мерки биха могли да подтикват до януари 2021 година дневна смъртност на равнища 4 до 5 пъти по-високи от това, което регистрирахме през април. "

Той напомни, че елементарни ограничения като обществено разграничаване и носенето на маски от колкото се може по-голяма част от популацията могат да спасят до 281 000 живота в Европа до 1 февруари.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР