Премахване на системата на ТЕЛК и преминаване към международната системата

...
Премахване на системата на ТЕЛК и преминаване към международната системата
Коментари Харесай

Коалиционното правителство планира премахване на системата на ТЕЛК

Премахване на системата на ТЕЛК и прекосяване към интернационалната системата на ICF е записано в съдружното съглашение, подписано от четирите партии, чието държавно управление ще бъде гласувано от Народното събрание в понеделник. Предвижда се също по този начин да има специфична държавна институция за хората с увреждания.

В документа е записано, че в период от 6 месеца ще се проучват следните политики за хората с увреждания: промени в законодателство гарантиращо равното право на труд на хората с увреждания; Държавна организация за хора с увреждания; ТЕЛК промяна за обособяване на здравната диагноза от работоспособността и обществената подкрепа; надграждане на регистъра за хора с увреждания; възобновяване на националния раков регистър; промени за усилване на контрола и инспекциите по отношение на досегаемост на средата.

Коалиционните сътрудници са се разбрали още, да бъдат поставени рампи за хора с увреждания в градския превоз и стикери за сигнализация при нередности, както и да се организира акция за интензивно включване в стратегиите за претовареност на хора с увреждания.

Предвидено е да има система за преквалификация и връщане на хората с увреждания към пазара на труда; поощряване на работодателите за наемане на хора с увреждания, посредством покриване на част от осигуровките; въвеждане на система за стимулиране на работодателите да правят преквалификацията на хора с увреждания.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР