“Прекратявайки толкова рано дерогацията, при положение че Европейската комисия ни

...
“Прекратявайки толкова рано дерогацията, при положение че Европейската комисия ни
Коментари Харесай

Иван Иванов, БСП: Министър Стоянов да поеме отговорност за погромите на протеста срещу БФС

“Прекратявайки толкоз рано дерогацията, в случай че Европейската комисия ни беше дала пролонгация съвсем до края на идната година, значи, че ще има преразпределение в енергетиката. Остава провесен въпросът кой ще заплати сметката. Ние сме уверени, че това ще бъдат българските жители, тъй като няма никакви гаранции, че това няма да докара до внезапно повишение на цените на горивата. ”

Това съобщи националният представител от “БСП за България ” Иван Иванов в ефира на Bulgaria ON AIR.


По неговите думи е можело страната да поеме ръководството на нефтената рафинерия, с цел да се откри дали " Лукойл ” нарушава разпоредбите и заобикаля европейските наказания. Той посочи, че все още няма сигнали от никой проверяващ орган за това. “Най-малкото можеше да се образува досъдебно произвеждане, в това число да се сътвори краткотрайна парламентарна комисия, с цел да се открият всички обстоятелства и условия, вместо да се взема внезапното решение за преустановяване на дерогацията ”, акцентира Иванов.


“Трябва да бъде гласувана оставката на министър Стоянов и да се завърши тази сага, тъй като той се оказа пленник на вътрешнополитически ползи, различен е въпросът за некачествено свършената работа ”, безапелационен бе социалистът.
Иван Иванов разяснява чуването на министъра в Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред: “Не получих логически отговор Министерство на вътрешните работи не са ли си взели поука, когато още веднъж имаше полицейско принуждение на митингите през 2020 година Висят със страшна мощ въпросите по отношение на подготовката на Министерство на вътрешните работи за митинга на футболните агитки, тъй като се оказа, че са знаели месец преди този момент за сходно събитие. ”


Той изясни, че по думите на управлението на Министерство на вътрешните работи, няма разлика в подготовката за регламентиран или нерегламентиран митинг. И окачестви като отклонение на публичното внимание непрекъснатото прекачване на виновност. “Резонният резултат от сходен гаф е вдишване на политическа отговорност ”, счита депутатът от Българска социалистическа партия.


И посочи, че задачата на краткотрайната комисия, която Българска социалистическа партия предлага, е да откри пропуските в работата на Министерство на вътрешните работи по обезпечаването на митинга, а не да раздава присъди. Иванов също по този начин напомни, че социалистите от дълго време упорстват за нов закон за Министерство на вътрешните работи, който да реформира структурата, само че към момента нищо не се прави по въпроса.


По мотив решението на Народното събрание за изпращане на бронетранспортьори на Украйна той сподели: “Беше представено като аргумент, че машините били 40-годишни. Но единствено преди броени дни Народното събрание взе решение да закупи бронетранспортьори, които са на 30 години. Каква е разликата? Можеше да се модернизират, да се ремонтират, да се дадат за прилагане на общините. Беше неуместно от страна на ръководещите да подхващат подобен ход. Превърнахме се в чист донор на Украйна. ”
Социалистът разяснява и писмото на Министерството на финансите за общините, с което ги подканва за по-малко от един работен ден да изпратят плановете си, които да залегнат в бюджета за идната година. “Има кметове, които за първи път са избирани. Има такива, които не са си образували болшинствата в общинските препоръки, не са си подготвили администрацията. Това не се прави за няколко часа. Този ход опонира на всякаква логичност и по тази причина желаеме министър Василев да пристигна в Народното събрание и да го изясни. Защото той е още по-брутален от това, което правеше ГЕРБ и Борисов, който раздаваше по благосклонност едни пари от джипката. Сега тези общини няма да получат нищо ”, безапелационен бе Иван Иванов.


В умозаключение той изрази терзание от това, което се случва в бранш “Земеделие ” и идния митинг на животновъдите. “Ние поддържаме всички, които се усещат ощетени от помощта, която получават. В бранша има извънредно съществени проблеми, които, в случай че не се решат, разбираме, че това няма да е последният митинг. Призоваваме Министерството на земеделието да си свърши работата ”, моли някогашният аграрни министър.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР