Прекият диалог за цената на тока с правителството още не

...
Прекият диалог за цената на тока с правителството още не
Коментари Харесай

Шефът на БСК: Има пари за справедливи компенсации за тока

Прекият разговор за цената на тока с държавното управление още не е почнал. Това съобщи ръководителят на Управителния съвета на Българската стопанска камара Добри Митрев пред Българска национална телевизия. 

По думите му, в случай че се стигне до диалози, ще се вземат верните решения. Средствата могат да дойдат от свръхпечалбите, уточни Добри Митрев и добави, че това, което оферират работодателите, е компенсацията да я има, до момента в който има драстичен скок в цената на електрическата енергия. 

" Никой не желае да получава обезщетения и помощи, само че това са средства, направени от българските предприятия ", акцентира Митрев и добави, че всичко останало води до съсипване на стопанската система.  Добри Митрев е повече от безапелационен, че пари има премного и всеки би трябвало да бъде обезщетен по най-хубавия метод. 

Ако обезщетенията са обективни, ние ще призовем нашите членове да покачват приходите на служащите си и да не усилват цените, увери Митрев и предизвести, че в случай че не се вземат решения, ще има банкрути на доста компании. 

Митрев уточни, че доста чиновници на дребните компании са излезли в неплатен отпуск, само че има и такива, които са освободени. За това дали ще има КСНС при президента за цената на тока зависи от политическите играчи, а работодателите и синдикатите не са такива. Трябва да се организира разговор, с цел да не се стига до КСНС, тъй като това е нещо извънредно. Очакваме среща и институциите и държавното управление, които могат да вземат верните решения, акцентира шефът на БСК. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР