Прекаленото консумиране на захар значително увеличава риска от болести на

...
Прекаленото консумиране на захар значително увеличава риска от болести на
Коментари Харесай

Газираните напитки предизвикват инфаркт

Прекаленото изразходване на захар доста усилва риска от заболявания на сърцето, настояват английски експерти.

Според скорошно проучване съществува директна връзка сред прекомерната консумация на захарта, която се съдържа в газираните питиета, както и в модифицираните храни и смъртните случаи, чиято причина са сърдечните болести.

Учените даже настояват, че единствено една напитка на ден е изцяло задоволителна, с цел да усили риска от сърдечни заболявания.

Специалистите разясняват, че добавената захар е онази, която се прибавя в допълнение в питателните артикули и питиета при тяхната преправка, а не идва от натурален източник като да вземем за пример плодовете. Приемаме я освен с газираните питиета, само че и с другите сладка и десерти, които си купуваме.

 Фаст фууд

Специалистите настояват, че консумирането на газирани питиета всеки ден усилва риска от сърдечен удар с 29 на 100, в сравнение с в случай че изпиваме по една напитка веднъж седмично.

Известно е, че захарта въздейства извънредно неподходящо на зъбите ни, както и върху килограмите, само че учените са уверени, че тя е рискова и за сърцето.

Всъщност на килограмите ни въздействат доста от храните, които обичаме и постоянно консумираме. Напълняването обаче не зависи единствено от това с какво се храним.

Според изследване от Нова Зеландия първородните деца имат по-голям риск от напълняване в преклонна възраст, за разлика от по-малките им братя или сестри.

 Затлъстяване при деца

В проучването са взели участие няколко индивида, а съгласно резултатите с изключение на склонността към напълняване първото дете в фамилията има и по-голяма инсулинова устойчивост. Това на собствен ред би могло да докара до здравословни проблеми, разясняват учените.

Специалистите изясняват, че по-ниската сензитивност към инсулин значи по-висок риск от сърдечно-съдови и метаболитни болести.

Според ръководителят на проучването лекар Уейн Кътфилд, с цел да бъде изцяло доказана сходна връзка (между първородните деца и техните братя или сестри и напълняването), е належащо да се създадат още проучвания.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР