Прекалената пълнота не влияе добре на външния ви вид, а

...
Прекалената пълнота не влияе добре на външния ви вид, а
Коментари Харесай

Отслабване заради здравословни проблеми

Прекалената цялост не въздейства добре на външния ви тип, а още по – неприятно въздействие има върху вашия организъм, по тази причина би трябвало да се борите с нея и се постанова събаряне на килограми, с цел да се избегнат здравословни проблеми. Индекса за телесна маса на хора, които страдат от прекомерна цялост е към 30 или по – висок, което води до доста огромен риск от съществени болести като сърдечни заболявания или диабет.

Сърдечни заболявания и прекомерната пълнота

 Отслабване поради здравословни проблеми

Доказано е, че хората, които страдат от наднормено тегло, имат по – висок риск за заболяване от сърдечни заболявания. Прекалено цялостните хора имат по – високи равнища на холестерола и високо кръвно налягане. Тези две положения водят до увеличение на риска от сърдечен удар или заболявания на коронарната артерия.

Наднорменото тегло предизвиква увеличение на риска от сърдечни заболявания и заради обстоятелството, че увеличеното телесно налягане покачва налягането на стените на кръвоносните съдове. Ниско холестеролна диета или хранителен проект щадящ сърцето биха помогнали за преборването с подобен проблем.

Диабета и прекомерната пълнота

Повече от 90 % от заболелите от диабет всяка година са от диабет вид 2. В по – огромна степен това заболяване е породено от вреден метод на живот. Хората, които страдат от наднормено тегло имат по – висок риск за появяването на тази болест. Хранителен режим, формиран за хора, които имат подобен проблем може да помогне за превъзмогването му и за нормализиране на тежестта.

Психологическо здраве: една от здравословните аргументи за отслабване

Повечето проучвания свързани с наднорменото тегло са основани на физическото здраве, само че едно от изследванията визира депресивни положения и психически проблеми. Учените, занимаващи се с това проучване не са сигурни кое положение се провокира първо, дали изпадането в меланхолия или наднорменото тегло. Убедени са обаче, че множеството хора, които страдат от прекомерна цялост страдат и от хронична меланхолия.

Ниска плодовитост: една от здравословните аргументи за отслабване

Изследване от 2007 година демонстрира, че младежи имащи наднормено тегло, може да имат проблеми с плодовитостта за в бъдеще.

Други здравословни проблеми, породени от наднорменото тегло

Един от вероятните проблеми е ранния пубертет. Изследвания сочат, че при девойки с наднормено тегло интервала на менструация настава в по – ранни години, което може да има много неприятни последици като рак на половите органи.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР