Прекалената близост между треньори, млади футболисти и техните родители е

...
Прекалената близост между треньори, млади футболисти и техните родители е
Коментари Харесай

Шеф в "ЦСКА-София": Приятелството в школата е в повече

Прекалената непосредственост сред треньори, млади футболисти и техните родители е проблем за школата на " ЦСКА-София ". Това съобщи португалецът Пауло Кардозо, който от февруари е шеф на академията.

" Ние обичаме децата, само че не сме техни другари, треньори сме им. При мен и моите треньори е същото. Понякога им оказвам помощ, изучавам ги, само че в никакъв случай не съм им бил другар. Трябва да има нравственос в работата, би трябвало да има отдалеченост. Имаме професионални връзки. Никога не смесваме професионалните си връзки с персоналните. Когато дойдох тук, усетих, че тъкмо това се случва с родителите, играчите, треньорите. Това не е вярно и не вещае положително бъдеще за клуба. Трябва да има разлика сред професионалните и персоналните връзки ", съобщи Кардозо пред " Евима спорт ".

Той към този момент предприе много кадрови промени в школата, като разгласи, че приоритет ще му е да основава футболисти за първия тим. Кардозо, който към две десетилетия е работил в школата на " Спортинг ", а също във " Флуминензе " (Браз), " Ал Ахли " (Сауд. Арабия) и националните тимове на Южна Африка, добави, че най-важното е младите футболисти да не бързат да излизат в чужбина, а първо да стигнат до националния тим.

Един от младите играчи на " ЦСКА-София ", който опита своя шанс отвън България - Божидар Чорбаджийски, пък е на път да се върне в тима. Той бе преотстъпен на ФКСБ (бившия  " Стяуа " ) до края на годината, само че румънският клуб едва ли ще се възползва от опцията да го откупи. Местни медии настояват, че българският бранител не влиза в проектите на треньора Богдан Винтила.

Иначе " ЦСКА-София " стартира подготовка за неделното дерби против " Лудогорец ". Най-вероятно в този мач треньорът Милош Крушчич да стартира със състава, който пусна при успеха с 3:0 над " Ботев " (Вр). Колебанието е единствено дали Рубен Пинто още веднъж да е титуляр, или да бъде даден късмет на национала Кристиян Малинов, който е запаса при Крушчич.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР