Ливанското шиитско движение Хизбула обвини израелската армия в опит за

...
Ливанското шиитско движение Хизбула обвини израелската армия в опит за
Коментари Харесай

Хизбула и израелската армия водят боеве до южен ливански град

Ливанското шиитско придвижване Хизбула упрекна израелската войска в опит за навлизане в южния ливански град Одайсе.

Военизираната формация добави, че там се водят сражения.

По-рано детонации избухнаха в три южни квартала на ливанската столица Бейрут. Става въпрос за Бурж ал Барайне, Хуейфат и Харет Хрейк. Израелската войска бе призовала жителите на тези региони да се изтеглят неотложно. При ударите е била атакувана централата на разузнаването на Хизбула. Има известия за най-малко 100 убити бойци на групировката в последните 24 часа.

Един от водачите на Бригадите " Изедин ал Касам " – военното крило на радикалната палестинска формация " Хамас ", Саид Аталах е бил погубен при израелски удар в Северен Ливан, съобщи Ройтерс, като се базира на близки до придвижването медии. Заедно с него в палестински бежански лагер в ливанския град Триполи са починали и трима души от фамилията му.

1400 ливанци откриха гибелта си, а още към 1.2 милиона бяха прогонени от домовете си, откогато Израел ускори въздушната си акция против Хизбула през септември.

Междувременно американската войска нанесе 15 удара по цели на хутите в Йемен. Мишени са били оръжейни системи, военни бази и друго съоръжение, принадлежащо на подкрепяните от Иран бунтовници.

Според медии на хутите удари е имало по летището в пристанищния град Ходейда и в региона на Катеиб, където има военна база, следена от бунтовниците. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР