Карлос Алкарас записа своята десета поредна победа! Испанецът само преди

...
Карлос Алкарас записа своята десета поредна победа! Испанецът само преди
Коментари Харесай

3 дни по-късно: Неуморим Алкарас пренесе тенис шоуто в Шанхай и разгроми шампиона от Чънгду!

Карлос Алкарас записа своята десета поредна победа! Испанецът единствено преди по-малко от 72 часа завърши финалния си конфликт с Яник Синер на финала в Пекин, който завоюва след епична над 3-часова борба, само че тенисът в никакъв случай не стопира и той още на идващия ден дойде в Шанхай.

От уредниците взеха решение да създадат страховит жест към Карлитос и той получи опция да започва присъединяване си в събота, а не в петък, както беше по проект. Това решение ненапълно беше в ущърб на локалния представител Джунченг Шанг, който през днешния ден трябваше да се изправи против една отпочинала и още веднъж толкоз непобедима версия на най-хубавия състезател в света все още.

Шампионът от Чънгду хвърли всички сили, с цел да се опълчи на някогашния номер едно, само че разликите в класите беше прекомерно огромна и китаецът нямаше отговор за мощта и разнообразието в играта на неговия противник, който се наложи с крайното 6:2 6:2 за 1 час и 23 минути игрово време. По този метод третият подложен се класира за етапа на 1/16-финалите, а там още веднъж ще му се наложи да разочарова домакините, защото ще премери сили с различен локален представител, а точно Ийбинг Ву.

Стартът беше вихрен за Алкарас, чиито ретури бяха напът да избият ракетата от ръката на младежа и се стигна до пробив на нула. Серията на ибериеца доближи до 8 следващи извоювани точки, когато младежът най-сетне влезе в мача и взе подаването си, с цел да понижи изоставането си на 1:2.

Постоянните офанзиви на 4-кратния " мейджър " притежател не спираха, като той беше стъпил на самата съществена линия и дирижираше ловко всяко едно разиграване, което му разреши да реализира още един брейк и по този начин с лекост да си подсигурява триумфа в откриващия сет.

Шоуто с марка " Карлос Алкарас " продължи с цялостна мощ във втората част, където го видяхме да извършва невъзможни стоп волета и удари зад тила, които оставяха изумени китаските почитатели.

Шанг пък просто нямаше какво да направи против майсторството на своя конкурент и бързо се оказа догонващ с 1:5. Левичарят не се съобщи и изигра най-силния си сервис гейм от началото на мача, с цел да принуди испанеца да сервира за крайната победа, а тази задача се оказа изцяло по силите на огромния любимец и по този начин той остава непобеден от началото на азиатското турне!

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР