Прехвърлянето на Бойко Рашков в КПКОНПИ пали политическа войнаКирил Петков

...
Прехвърлянето на Бойко Рашков в КПКОНПИ пали политическа войнаКирил Петков
Коментари Харесай

Властта опасна, блокира държавата

Прехвърлянето на Бойко Рашков в КПКОНПИ пали политическа война Кирил Петков хвърли страната в блатото на беззаконието
Колкото повече Корнелия Нинова се пробва да угоди на " Продължаваме промяната " за кабинет, толкоз повече страната зацикля. За да стигне до цялостен блокаж в четвъртък, когато Конституционен съд разгласи избора на Станислав Тодоров за началник на КЕВР за противозаконен. Това отвори кутията на Пандора. И сподели две неща. Първо - заледяване в енергетиката, стопанската система, Плана за възобновяване, договарянията за кабинет. И второ - по какъв начин потъпкването на законите, пренебрежението на Конституцията и разпоредбите и анулацията на към този момент взети решения изправи страната на ръба на пропастта.

КЕВР стопира работа, разгласи на брифинг Станислав Тодоров и хвърли в смут бизнеса и хората. Цена на газа за август не може да бъде избрана. Така в действие най-вероятно ще остане юлската. За бизнеса и хората това е добре, само че за " Булгаргаз ", който искаше ново нарастване, бездействието на КЕВР е съдбовно. Блокирането на цялата енергетика повлича доминото на производството. " Топлофикациите " са в смут. Бизнесът към този момент разгласи, че мъчно може да образува съответни цени за продукцията си. Което пък отваря вратата на спекулата.

Чака ни извънредно тежка зима, не можем да сме без КЕВР, предизвестиха енергийните специалисти на ГЕРБ и на Движение за права и свободи Делян Добрев и Рамадан Аталай. Но болшинството към " Продължаваме промяната " остана глухо. Продължи да преглежда закона за хазарта, вместо да свика изключително съвещание за чуване на Кирил Петков и Александър Николов. Отказа това да се случи и на 22 юли (петък), тъй като точка първа са разпоредбите за избор на нов началник на КПКОНПИ.

Изпълнявайки желанието на " Продължаваме промяната ", Има Такъв Народ и Демократична България да бъдат по този начин обработени, че още веднъж да одобряват кабинет на Политическа партия, Корнелия Нинова постави договарянията за властта на трупчета. В момента всичко е заложено на картата " Рашков ". Защото по този начин желаеха от нея Кирил Петков и Асен Василев. Знаейки, че губят властта, двамата харвардци сложиха изискване на Българска социалистическа партия - Бойко Рашков да стане началник на КПКОНПИ. И да погне враговете им не с " предупредителни протоколи ", а с арести и блокиране на сметки. Социалистите одобриха. За да се случи това обаче първо би трябвало да бъдат признати правила за избор и ремонти в антикорупционния закон, което изисква повече две седмици пленарно време. Така още при започване на предходната седмица стартира великото отсрочване. Куп адвокати услужливо даваха за образец сформирането на кабинета " Станишев ", когато третият мандат бе продължен, с цел да се случат договарянията за властта. И обясняваха, че в конституцията периоди няма. Важно е в понеделник Нинова да уточни министър председател. Колко време той ще търси министри, било без значение. Обявявате война на най-голямата опозиционна партия, съобщи шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова с декларация в пленарна зала. И предизвести Българска социалистическа партия, че хората на Борисов са подготвени за този пердах до кръв. Никой няма да ги остави три месеца да вършат каквото си желаят, безапелационни бяха опозиционните партии в Народно събрание. 3. Планът за възобновяване в коша

Вторачено в прехвърлянето на Бойко Рашков от Министерство на вътрешните работи в КПКОНПИ, бившето ръководещо болшинство хвърли в коша най-важните закони - по Плана за възобновяване. Дневният ред на Народното събрание е цялостен с екзотика - промени в
хазарта и отчети на омбудсмана, само че не и с приема 19-те закона, които ще подсигуряват използването на Плана. Без тях той няма късмет да тръгне и да получим към този момент отрязаните с 1 милиард пари по него. Алармата би още президента Румен Радев на консултациите, давайки прочут толеранс от време на партиите, с цел да може депутатите да си свършат работата. Но Политическа партия се вторачи в персоналната си цел да има правилен човек за изборите, който да й обезпечи летящ старт за сметка на останалите партии.

Парламентът не може да бъде упрекван в безучастие, тъй като законите не са готови и импортирани от кабинета, разгласи Движение за права и свободи с декларация в четвъртък. И за следващ път настоя министър председателят в оставка Кирил Петков да бъде изслушан в пленарната зала. Премиерът обаче се оказа в Азербайджан.

Пълният блокаж на страната се добавя от обстоятелството, че при ръководството на Кирил Петков противозаконните решения станаха главен закон. Шефът на КЕВР е определен в нарушаване на закона, само че дефинира куп поскъпвания на ток, таз и вода. Премиерът е в оставка, само че персонално договаря за азерски газ с Илхам Алиев. Като какъв и какъв брой тъкмо тежи думата му, не е ясно. За похлупак всяко към този момент взето от Петков решение може да бъде анулирано без претекст, просто по този начин. Само тъй като заплашва неговото и на Асен Василев съществуване.

800 млн. съветски пари бяха спрени от Асен Василев поради " глобите против Русия ". За да има договаряния с Българска социалистическа партия обаче сумата бе разблокирана. Без причини. Четири месеца Петков мълча за скандалния меморандум с " Джемкорп ", с цел да го анулира за една нощ с бруталния претекст - " да бъде свалена тематиката от публичното внимание ". Гръмко прелюдия предел за 5 млн. заеми от БРР, тази седмица тихомълком падна, с цел да може който би трябвало да се възползва от банката. Извинение за депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски и останалите компании, които месеци наред бяха очерняни като сатрапите на банката, нямаше.

Откакто кабинетът " Петков " бе свален с избор на съмнение служителите в министерствата стопираха работа, настояват от " Дондуков " 1. Всеки се е снишил и чака развръзката. Работят две неща - резачките за хартия, които чистят неуместните документи и въображението, което роди новите вицове какво е Политическа партия - " Пълен разгром ", " Продължаваме с прокситата " или " Провал на Прокопиев ".

Хаосът в страната е всеобщ. Истината е, че всеки идващ ден на кабинета " Петков " в коридорите на властта е все по-опасен. Единственият късмет са предварителните избори, безапелационни са и политици и анализатори. Още повече, че шансът четирите партии още веднъж да създадат кабинет е незабележим. Има Такъв Народ одобри рокадата на Рашков, само че към момента публично не се отказала от ултиматума си, че няма да взе участие в кабинет с Кирил Петков и Асен Василев. А Българска социалистическа партия към този момент одобри точно финансовия вицепремиер да е отпред на новия екип. От своя страна Политическа партия не се е отхвърлиха от своята алена линия - болшинство - да, с Има Такъв Народ - не. Защото точно хората на Слави скапаха първата им уйдурма за властта. Демократична България се крият в окопа, пробвайки се да избегнат вредите от рикоширащи шрапнели. И в първия момент на неустановеност за себе си ще кажат избори.

Те чукат на вратата. И по-добре да са в този момент. Защото ново държавно управление със същите министри ще хвърли страната в пропастта освен на бедността, само че и на омразата и отмъщението.      

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР