Преговорите за сключване на договор между правителствата на България и

...
Преговорите за сключване на договор между правителствата на България и
Коментари Харесай

Локхийт Мартин: Цената на изтребителите няма да е $1,673 млрд.

„ Преговорите за подписване на контракт сред държавните управления на България и Съединени американски щати не престават и ние сме уверени, че Ф-16 Блок 70 е най-хубавата композиция от оперативни качества, най-ниски разноски за експлоатационния цикъл и цялостни разноски за програмата, която ще отговори на условията на българските военновъздушни сили в бъдеще. “
 Красимир Каракачанов: $1 млрд.-1,1 милиарда е цената на F-16  Пределната цена за изтребителите F-16 скочи двойно - до 2,925 милиарда лв.  Джеймс Робинсън: При F-16 няма скрити разноски. Правителството на Съединени американски щати в никакъв случай не усилва цената
Това се споделя в позиция на концерна Локхийд Мартин във връзка утвърждението на Конгреса на Съединени американски щати България да получи опция за закупуване на повсеместен пакет за 8 многоцелеви изтребителя Ф-16 Блок 70.

От там вършат значимо конкретизиране за процедурата, което изяснява значително за какво в рамката на договорката е записана съвсем двойна цена спрямо утвърждения от българския бюджет от 1,5 милиарда лв. - $1,673 милиарда (2,925 милиарда лева).

„ Процесът по задгранични военни продажби (FMS) е функционалност на политиката на държавното управление на Съединени американски щати, само че е значимо да се посочи, че оценките за разноските, включени в известието на Конгреса, дават оптималната обща цена. Така се дава опция за в допълнение разширение на програмата, без да се изисква наново утвърждение от американския Конгрес ", акцентират от Локхийд Мартин.

Американският боен производител е безапелационен, че тази цена не е показателна за крайната стойност на контракта и не би трябвало да се преглежда по този метод.

" Одобрението на Конгреса е значима стъпка в процеса по задгранични военни продажби. То е належащо изискване преди държавното управление на Съединени американски щати да може да изпрати финалната си оферта до държавното управление на България “, съобщи Джон Нилсън, шеф Комуникации на Lockheed Martin за Европа и Израел.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР