Преговорите за съставяне на управленска коалиция в Германия се провалиха.

...
Преговорите за съставяне на управленска коалиция в Германия се провалиха.
Коментари Харесай

Преговорите за управляваща коалиция в Германия се провалиха

Преговорите за сформиране на управническа коалиция в Германия се провалиха. Канцлерът Ангела Меркел разгласи, че нейната партия не е съумяла да реализира съглашение със Свободните демократи и “Зелените “.

" Трябва да приемем обстоятелствата, а те са, че не успяхме да доведем съдружните договаряния до сполучлив край. Това значи, че ще осведомявам немския президент за обстановката и ще преценим какво следва ", сподели Меркел.

Според анализаторите вероятните разновидности от задънената улица са четири - нов кръг от договаряния, различен съдружен сътрудник, държавно управление на малцинството или нови избори. Вероятно решението на канцлера да се срещне с президента, който има пълномощието да свика нови избори, е знак, че канцлерът няма да прави опити да оглави държавно управление на малцинството със Зелените.

" Това е ден за изчерпателен размисъл какво да вършим отсега нататък в Германия. Като канцлер ще направя всичко допустимо нашата страна да бъде ръководена добре в сложните седмици, които предстоят ", добави Меркел.

Германските медии назоваха възможния управнически съюз сред ХДС/ХСС, “Зелените “ и Свободните демократи – обединението “Ямайка “.Партиите имат доста друга платформа.

Най-спорните тематики при договарянията бяха даването наполитическо леговище на бежанците, измененията в климата и някои въпроси с фискалната политика на страната.

По въпроса за бежанците не могат да се схванат най-много ХСС и Зелените. Баварските консерватори упорстваха да се ограничи правото на хората, получили краткотрайна протекция в Германия, да прибират тук и фамилиите си, а “Зелените “ не са съгласни.

Колкото до опазването на климата, “Зелените “ към този момент се отхвърлиха от настояването си за в допълнение облагане на дизеловото гориво. Все още обаче доста се спори за бъдещето на въгледобива и потреблението на въглищата като източник на сила в Германия.

Сред финансовите тематики основно място заема анулацията на облагането " Солидарност ", което беше въведено след обединяването на Германия, с цел да се подкрепят източните провинции. Днес към този момент няма потребност от него и в годините на препълнена хазна е разбираемо, че данъкоплатците би трябвало да бъдат освободени най-малко от тази тежест. По тази тематика договарящите страни спорят единствено по кое време и какви да са стъпкитеза анулация на налога.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР