Преговорите за подписването на мирен договор между Русия и Япония

...
Преговорите за подписването на мирен договор между Русия и Япония
Коментари Харесай

Русия отрича да е в задънена улица в преговорите за мирен договор с Япония

Преговорите за подписването на кротичък контракт сред Русия и Япония не са в задънена улица. Това увери съветският външен министър Сертей Лавров, представен от " Спутник ".

Водим се от напътствията, които ни дава президентът (Владимир Путин - бел. ред.) след извършените съвещания с японския министър председател, изясни той на форума Terra Scientia в град Солнечногорск.

По думи на Лавров тези инструкции целят " да се продължи развиването на връзките с Япония във всички сфери ".

Руският външен министър въпреки всичко призна, че за момента обстановката с контракта е затруднена поради " нежеланието на нашите японски сътрудници да признаят резултатите от Втората международна война ".
 Руски сенатор упрекна Япония в
Руски сенатор упрекна Япония в " картографска експанзия "

Курилските острови били показани като японски на карта за Олимпийските игри

Той акцентира, че Москва желае да поддържа положителни връзки с Токио, заради което би трябвало да разбере дали Япония признава тези резултати и в каква степен страната зависи от Вашингтон във връзка с външната политика и въпросите за сигурност поради наличието на Съединените щати на японските острови в границите на Договора за взаимно съдействие и сигурност сред Япония и Съединени американски щати, подписан през 1960 година

Лавров уточни и че Москва не може да пренебрегне обстоятелството, че Япония нормално поддържа Съединени американски щати , гласувайки против Русия по основни въпроси в Организация на обединените нации, или че Токио е подкрепил глобите против Москва, наложени от Запада.
 Русия прикани Япония да признае резултатите от Втората международна война
Русия прикани Япония да признае резултатите от Втората международна война

Лавров отхвърли, че Москва е наложила ултиматум на Япония

От десетилетия Токио слага изискване за подписването на Мирния контракт с Русия Курилските острови да й бъдат върнати, защото тя ги смята за своя " северна територия ".

От своя страна Русия отвърна, че въпросният архипелаг е бил трансфериран на Съюз на съветските социалистически републики посредством интернационалните съглашения в края на Втората международна война , а Русия е поела върховенството над тях като легален правоприемник на Съветския съюз.
 Москва и Токио към момента с огромни разлики в договарянията за кротичък контракт
Москва и Токио към момента с огромни разлики в договарянията за кротичък контракт

Япония търси съглашение с Русия за преустановяване на спор за острови
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР