Преговорите между президентите на Русия и на Съединените щати Владимир

...
Преговорите между президентите на Русия и на Съединените щати Владимир
Коментари Харесай

Спешни преговори между Джо Байдън и Владимир Путин за случващото се в Украйна

Преговорите сред президентите на Русия и на Съединените щати Владимир Путин и Джо Байдън са планувани във вторник вечерта посредством видеоконферентна връзка. Това удостовери представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от организация " Новости ".

Попитан какво ще бъде времетраенето на договарянията, Песков отговори, че това ще решат двамата президенти. По-рано съветникът на съветския водач Юрий Ушаков съобщи, че новите договаряния са значимо продължение на руско-американската среща на високо ниво в Женева на 16 юни.

По думите му, чака се Владимир Путин и Джо Байдън да обсъдят неудовлетворителното положение на двустранните връзки, както и интернационалните тематики като Афганистан, Иран, Либия и Украйна. Очаква се американският президент да изрази безпокойството си от скупчването на съветски войски по границата с Украйна, заяви за Ройтерс източник от Белия дом.

Както и да удостовери поддръжката си за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. През седмицата президентът Путин настоя Русия да получи юридически обвързващи гаранции, че разширението на НАТО на изток ще спре и че наоколо до границите на Русия няма да бъдат разполагани оръжия, които заплашват сигурността й.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР