Преговорите между Белград и Прищина и процесът за нормализиране на

...
Преговорите между Белград и Прищина и процесът за нормализиране на
Коментари Харесай

Преговорите между Белград и Прищина няма да завършат в близко бъдеще

Преговорите сред Белград и Прищина и процесът за нормализиране на връзките няма да завършат в близко бъдеще, съобщи Джон Болтън, някогашен консултант по въпросите на националната сигурност на президента Доналд Тръмп, в изявление за сръбския вестник " Политика ".

" Не виждам никакви решения на хоризонта в този миг, както беше по-рано. Когато бях консултант по националната сигурност в администрацията на президента Тръмп, имах известно присъединяване в решаването на този въпрос. Имаше хора, които се стремяха да създадат вероятното, с цел да се реализира съглашение. Ако Сърбия и Косово могат да се договорят макар всички вътрешни усложнения, мисля, че външните фактори не трябва да се месят и да споделят кое решение за тях е недопустимо, тъй като това може да има последствия другаде. В този смисъл съветската инвазия в Украйна демонстрира какво може да се случи на европейския континент, в случай че противоречивите въпроси не бъдат решени. Затова водачите на Сърбия и Косово би трябвало да се съсредоточат още повече в търсенето на решение ", продължи Болтън.

Запитан какви може да бъдат последствията от войната в Украйна за района на Балканите, Болтън уточни, че както и в цяла Европа, ще има отрицателни отблясъци във връзка с сигурността, стопанската система и енергетиката, само че те ще бъдат по-силно изразени. Поставя се въпросът по какъв начин тези страни ще си обезпечат нефт и природен газ и по какъв начин ще решат икономическите провокации, което ще повлияе на тяхната непоклатимост, уточни Болтън, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР