Преговори с Русия за ваксината срещу коронавирус Спутник V води

...
Преговори с Русия за ваксината срещу коронавирус Спутник V води
Коментари Харесай

Ще имаме ли и руската ваксина? ЕК преговаря

Преговори с Русия за имунизацията против ковид " Спутник V " води Европейската организация по медикаментите води. Това заяви през днешния ден представител на Европейската комисия.

По неговите думи до момента съветската страна не е подала документи за обезпечаване на достъп на препарата до пазара на Европейски Съюз. Миналата година Европейска комисия посочи, че в Европейски Съюз ще бъдат допускани единствено ваксини, създадени в Европа.

Комисията означи, че обособените страни в Европейски Съюз могат да внасят и други ваксини, само че нямат право да ги популяризират отвън своите граници, в случай че липсва утвърждение от европейската лекарствена организация.

Досега в Европейски Съюз са утвърдени единствено имунизациите на Pfizer и Moderna, а до края на януари се чака позволение и за препарата на AstraZeneka.

В същото време Европейската комисия заяви, че е завършила предварителните договаряния за подписване на съглашение за доставка на осма ваксина - създадена от Valneva.

Valneva е европейско биотехнологично сдружение, разработващо инактивирана ваксина против вируса. Това е обичайната технология за имунизиране, употребена в продължение на 60—70 години, с открити способи и висока степен на сигурност. По-голямата част от противогрипните ваксини и доста детски ваксини употребяват тази технология. Понастоящем това е единствената евентуална инактивирана ваксина в клиничните тествания против COVID-19 в Европа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР