Прегазеното край пазарджишкото село Мало Конаре куче Роска е оперирано

...
Прегазеното край пазарджишкото село Мало Конаре куче Роска е оперирано
Коментари Харесай

Животът на кучето Роска е извън опасност, търсят осиновители

Прегазеното край пазарджишкото село Мало Конаре куче Роска е оперирано в пловдивска ветеринарна клиника, оповестява „ 24 часа “. Животът на животното към този момент е вън от заплаха, само че то би трябвало да остане под лекарско наблюдаване най-малко 10 дни, сподели Трифон Кабуров, който се е заел с обгрижването на кучето и го е докарал в Пловдив, откакто беше блъснато.

Роска е претърпяла интервенция за избавяне на таза и са ѝ сложени железни пластини. Лекарите от клиниката имат вяра, че няма да е нужна втора намеса. След изписването си кучето ще бъда отглеждано в приемен дом от Росица Идакиева. Жената е деятел на „ Четири лапи “ и е с огромен опит в грижите за потърпевши животни.

Обявена е дарителска сметка за възобновяване на Роска. Целта е да бъдат заплатени всички медицински процедури, които предстоят за възобновяване на кучето. Българи от страната, както и наши емигранти от целия свят, са се отзовали на зова за помощ.

„ Имаше имейли от Аржентина, Съединени американски щати, Норвегия, Англия, Холандия, Германия и всички предлагаха финансовата си поддръжка “, споделя Трифон Кабуров. След като животното се стабилизира, ще му бъде открит непрекъснат дом и нов собственик, който да поеме грижите за него.

Жителите на Мало Конаре, където беше прегазено бездомното куче, се събират на следващия ден от 12 часа кротичък митинг в центъра на селото. Роска беше пометена от джипа на локален гражданин точно на Бъдни вечер. Камери запечатаха по какъв начин автомобилът се отклонява от пътя, прави завой и се насочва към животното. Шофьорът беше открит и задържан за 24 часа и след това освободен.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР