Предводителят на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин неочаквано се

...
Предводителят на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин неочаквано се
Коментари Харесай

Пригожин се появи. Даде клетва

Предводителят на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин ненадейно се появи, с цел да даде клетва на Беларус. Пригожин изчезна, откогато той и бойците разум се откриха в страната на Лукашенко след несполучливия си поход на преврата против Путин.

Видео на Евгений Пригожин, който споделя, че ще направи армията на Беларус „ по-добра от съветската “, се появи в каналите на Telegram, свързани с паравоенната формация „ Вагнер “, заяви " Нюзуйк ".
-->
„ Добре пристигнали, момчета... Добре пристигнали на беларуска земя “, сподели Пригожин.

" Сега това, което се случва на фронта в Украйна, е позор, в който ние не би трябвало да участваме ", сподели шефът на " Вагнер " и добави, че до момента в който групата е в Беларус, тя ще трансформира беларуската войска " втора войска в света и в случай че се наложи, ще се застъпи за нея “.

Коментарът загатна за забележки на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, който сподели през юни, че съветската войска в този момент е втората най-силна в Украйна.

Миналия месец босът на " Вагнер " и неговите наемници потеглиха на " поход на справедливостта " към Москва, което докара до това съветският президент Владимир Путин да ги назова " предатели ". При незнайни условия беларуският водач Александър Лукашенко подписа договорка с Пригожин, при която всички обвинявания бяха свалени от него и протестът беше спрян, напомня БГНЕС.

Лидерът на " Вагнер " не се е появявал обществено от края на въстанието си.

Той също по този начин помоли своите наемници да отбележат, че Беларус ги посреща „ освен като герои, само че и като братя “.

Пригожин прикани членовете на групировката да се „ приготвят “ за повишение на „ равнището си “ и „ на нов път, към Африка “.

„ И може би ще се върнем към войната сега, когато сме сигурни, че няма да бъдем принудени да се срамим от опита си “, добави Пригожин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР