Предвидените средства в актуализираната бюджетна прогноза за периода 2021-2023 г.

...
Предвидените средства в актуализираната бюджетна прогноза за периода 2021-2023 г.
Коментари Харесай

Атлантическият съвет: Има бюджет за още осем F-16

Предвидените средства в обновената бюджетна прогноза за интервала 2021-2023 година биха разрешили България да придобие цяла ескадрила от 16 самолета. За да се подсигурява това обаче, е належащо договорът за вторите 8 изтребителя да бъде подписан от сегашното държавно управление, в мандата на 44-ото Народно заседание.

Такава позиция изрази " Атлантическият съвет на България " (АСБ) по отношение на публикуването на законопроекта за Бюджет 2021 и прогнозата за 2021-2023 година

От АСБ предизвестяват, че в случай че решението бъде отсрочено за интервала след изборите, военновъздушните ни сили може да бъдат лишени от опцията за още 8 изтребителя F-16.

" Това е въпреки всичко единствено една тригодишна бюджетна прогноза, която не е наложителна за идващото постоянно държавно управление след изборите следващата година.

Това е към този момент единствено желание. За да стане факт, би трябвало да има утвърден контракт за придобиването на идващите осем самолета. Ако не, това е единствено едно декларирано желание и изпратен положителен политически сигнал. Което към момента не е нищо решаващо. А придобиването на вторите осем самолета може да си остане мираж и " в вероятност ".

Затова, в случай че държавното управление в действителност има желание да придобием още осем F-16, които да бъдат доставени дружно с първите осем, то би трябвало да подписа контракт още преди да е изминал мандатът на това Народно заседание.

И да няма никакво доверие на Румен Радев, че няма да наложи несъгласие на ратификацията. " - се споделя в изказване на АСБ, оповестено на " Facebook " страницата на организацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР