Предвид шумотевицата около дизеловите двигатели през последните няколко години и

...
Предвид шумотевицата около дизеловите двигатели през последните няколко години и
Коментари Харесай

Под капака: иновативният дизелов двигател на Mazda

Предвид шумотевицата към дизеловите мотори през последните няколко години и неизбежното публично умозаключение, че самото гориво е проблем, а не методът, по който се употребява, е чудно, че производителите към момента ги създават. Те обаче го вършат, а последният образец е e-Skyactiv D на Mazda - 3,3-литров редови шестцилиндров мотор за CX-60 SUV.

Дизеловите мотори към момента имат естествено преимущество по повод разхода на гориво, тъй като с по-високата степен на втвърдяване възпламеняват горивото, вместо да употребяват искра, а това води до превъзходна топлинна успеваемост. В този смисъл Mazda изтласква границите още по-далеч с усъвършенствана технология, която назова Distribution-Controlled Partially Premixed Compression Ignition (DCPCI).

Въпреки че дава малко информация за това по какъв начин тъкмо работи DCPCI, компанията разкрива, че всяка горивна камера в действителност се състои от две яйцевидни горивни камери за възстановяване на смесването на въздуха и горивото. Като цяло възпламеняването под налягане на авансово смесено гориво с О2 (PPCI) не е нова концепция, защото е обект на проучвания от години в международен мащаб.

PPCI е форма на нискотемпературно горене (LTC), ситуирано някъде сред нормалното дизелово възпламеняване, при което горивото и въздухът не се смесват отмерено през цилиндъра, и хомогенното възпламеняване посредством втвърдяване на заряда (HCCI).

Повече механически параметри за мотора четете на автомобилния уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР