Предвид ниските температури и наближаването на най-студените зимни месеци българите

...
Предвид ниските температури и наближаването на най-студените зимни месеци българите
Коментари Харесай

Енергиен експерт: Централното парно е най-добрият вариант

Предвид ниските температури и наближаването на най-студените зимни месеци българите се питат кой е най-изгодният способ за отопление през зимните месеци.

            Някои избират климатици, други залагат на добре изпитаното парно, трети считат, че пелетите ще им обезпечат нужната топлота през зимата.

            За да разберем от първа ръка какво предлагат експертите, зададохме въпроса не един от уважаваните енергийни специалисти инж. Кремен Георгиев.

            „ Със сигурност централното отопление, стига да е налично във Вашия град, е най-икономичният, екологичен и на ниска цена избор за обезпечаване на топли пространства! “ сподели инж. Кремен Георгиев.

            Инж.Георгиев уточни, че с изключение на всички преимущества, първичната инвестиция за включване на централно отопление е по-евтина от всички останали разновидности.

            „ Закупуването на 2 радиатора за отопление на двустаен апартамент ново строителство коства към 400 лв.. Докато инвестицията в 2 климатика е няколко пъти по 400 лв. според от класа, който изберете. Инвестицията в радиатори е дълготрайна, тъй като експлоатационният им живот е над 30 години. Някой чувал ли е за климатик на 20 години, който да работи толкоз дейно, както първоначално? При радиаторите този проблем не съществува. “ сподели инж. Георгиев.

            Експертът уточни, че първокласен климатик за отопление на една стая коства, колкото инвестиция в централно парно за обезпечаване на отопление във всички стаи. Инж.Георгиев посочи, че животът на климатика е доста по-кратък спрямо съвсем безконечните радиатори, за които даже няма специфична поддръжка, каквато е нужна за климатиците.

            „ Ако вършим съпоставяне с отопление на газ, още веднъж би трябвало да се закупи нагревател за всяка стая, само че има една спомагателна инвестиция, която фрапантно оскъпява процеса. За отопление на газ е належащо котле, което според от модела и потенциала коства няколко хиляди лв.. “ сподели специалистът.

За позициониране на котлето е  важно да се обезпечи и безвредно проветриво помещение, което е съвсем невероятно в общоприет апартамент.

„ Несигурността в цената на газа носи риск единствено за 2 месеца да получим сметки близки до сметките за цяла година, в случай че сме на централно парно. Отговорът е явен. Централното парно е най-хубавият вид за отопление! “ сподели инж. Кремен Георгиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР