Предвид незавидното положение на средностатистическия български шофьор, не са малко

...
Предвид незавидното положение на средностатистическия български шофьор, не са малко
Коментари Харесай

Консумативи по автомобила, които трябва да се заменят само с оригинални

Предвид нежеланото състояние на средностатистическия български водач, не са малко тези от нас, които стартират да пестят от поддръжката на колата си и това е изцяло разбираемо. Доходите на популацията не се повишават, само че цените на артикули и услуги скачат все по-осезаемо.

Независимо от финансовото ви положение, в случай че желаете автомобилът ви да е механически изправен, то има някои има аварийни елементи и консумативи, които несъмнено би трябвало да закупите истински и да не пестете пари за тях. В противоположен случай можете да стигнете до скъпи поправки. Като споделяме истински имаме поради тези, които са предложени от производителя на автомобила.

Разбира се, има и доста консумативи, от които може да се спести. Един подобен образец е филтър за купето. Ако измежду пасажерите няма страдащи от алергии, то няма потребност да се хвърляте върху хипоалергенни филтри, просто купете най-често срещания. само че от долуизброените не би трябвало да се пести.

Спирачни маркучи дискове и накладки
Неоригиналните спирачни накладки и дискове (такива, които не са по наставление на производителя на автомобила) също могат да се " преглътнат ", стига да са от други потвърдени компании. Има нелоши такива, които са доста по-евтини и от които спирачния път на автомобила не страда. Но когато избирате спирачни маркучи, не би трябвало да пестите. Такава евтина аварийна част може да докара до загуба на спирачките, а резултат на това и до тежка злополука. Затова предлагаме да не пестите пари, а да инсталирате тъкмо такива спирачни маркучи, каквито предлага производителя. В множеството случаи те са видимо по-здрави от предлаганите по-евтини гумени и ще устоят по-дълго.
Ремъци
Те са още един подобен консуматив. Съветваме ви също да поставите единствено истински, в противоположен случай можете да си създадете съществени проблеми. Например, в случай че задвижващият ремък се скъса или излезе от ролките, тогава освен генераторът и климатикът ще спрат да работят. Отломките могат да допрян ангренажния ремък и да го повредят. А при положение на разкъсване на тази лента, главен ремонт на мотора е много евентуален.
Водна помпа
Водната помпа или помпа е различен консуматив, който е от решаващо значение за работата на мотора. В последна сметка, в случай че помпата блокира, това може да докара до разкъсване на ангренажния ремък и до всички последици, разказани по -горе.
Маслен филтър и масло
Качественото масло е значимо за оптималното " здравословно " положение на мотора, само че по-важното е да изберете деликатно вашия маслен филтър. Факт е, че в случай че купите на ниска цена аналог или подправен, тогава консумативът може да се запуши или пък да протече от некачествено уплътнение. Тогава приключването на масло не може да бъде избегнато. Всичко това ще докара до незабавен маслен апетит на мотора и респективно до неговата щета. За страдание, водачите виждат тези неща, когато е прекомерно късно. Особено в случай че нещо сходно се случи в придвижване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР