Предвид голямата обществена значимост на проблема свързан със замърсяването на

...
Предвид голямата обществена значимост на проблема свързан със замърсяването на
Коментари Харесай

Наредиха на Ревизоро да провери ТЕЦ Бобов дол

Предвид огромната социална значителност на казуса обвързван със замърсяването на околната среда от активността на Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ ЕАД и вероятните неподходящи последствия за живота и здравето на хората, живеещи в обитаемоте места в непосредствена непосредственост до оборудванията, Върховната административна прокуратура разпореди на министъра на околната среда и водите в 15-дневен период персонално да извърши инспекция на инсталациите за горене на боклуци в Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “  и да показа систематизиран отчет. Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Проверката следва да бъде осъществена персонално от министъра, предвид на пълномощията и отговорностите му, респективно тези на подчинените му структури по член 8 ал.1, член 9, член 10 ал.1 т.1-5, член 11 алинея 1 т. 2 -5, член 120 и член 129 Закон за опазване на околната среда и член 67 - 75 ЗУО.

Възлагането на инспекцията е и с оглед постъпилите по длъжностен път резултати от осъществена на 30 март 2020 година от РИОСВ-Перник инспекция на Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “, разпоредена от Районна прокуратура – Дупница по отношение на информациите за обновяване горенето на боклуци.

Министърът на околната среда и водите следва  персонално да ревизира и да рапортува:

- изпълнени ли са изискуемите условия за горене на боклуци в Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ ЕАД и дали в инсталациите на същия се горят единствено и само такива съгласно издаденото сложно разрешително;

- инсталирано ли е плануваното в комплексното позволение съоръжение (пречиствателни уреди - филтри, автоматизирани системи за осъществяване на лични непрекъснати измервания и т.н.);

- подхожда ли фактическото положение на Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ ЕАД на всички условия залегнали в комплексното позволение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР