Предупреждение срещу телефонни измамници ще съдържат фактурите за електроенергия и

...
Предупреждение срещу телефонни измамници ще съдържат фактурите за електроенергия и
Коментари Харесай

Сметките за ток на ЕВН с предупреждение срещу телефонни измами

Предупреждение против телефонни измамници ще съдържат фактурите за електрическа енергия и касовият бон за платена сметка на клиентите на ЕВН в Югоизточна България, заяви доставчикът във вторник.

Така компанията за шест месеца се включва в акцията на Министерство на вътрешните работи за понижаване на жертвите на телефонните измамници, които нормално са възрастни хора.

Така от април 2018 година на всяка хартиена фактура и касов бон ке бъде изписано посланието " Министерство на вътрешните работи предизвестява: Искат Ви пари по телефона? Спри, не се доверявай! Това е машинация. “

Пилотният план е очакван за 6 месеца, като в този интервал всеки битов клиент, ще може да прочете посланието в своя касов бон или фактура за употребявана електрическа енергия. Целта е посредством отпечатваните фактури посланието да доближи до оптимален брой жители, в това число възрастни хора, поданици на по-малки обитаеми места и така нататък

От ЕВН също по този начин припомнят на клиентите си, че събиране на дължими суми за употребявана сила или за механически услуги в никакъв случай не се прави в брой и на място от чиновници на компанията, a на избраните за заплащане места.

Компанията спомага на Министерство на вътрешните работи като част от цялостното съдействие във връзка с положителни практики за попречване на всевъзможен тип измами.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР