Предупредителни кодове за интензивни дъждове имаме днес в цялата страна.

...
Предупредителни кодове за интензивни дъждове имаме днес в цялата страна.
Коментари Харесай

Интензивни валежи и днес...

Предупредителни кодове за интензивни дъждове имаме през днешния ден в цялата страна. От миналата нощ най-вече е дъждът в Силистра- 30 л/кв.м.

Времето ще продължи да се дефинира от средиземноморския циклон, който постепенно минава през южните региони от Балканския полуостров. Ще доминира облачно време с съвсем повсеместни превалявания от дъжд, на доста места ще са обилни по количество, а основно в Югоизточна България ще има и гръмотевична активност. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Температурите ще бъдат по-ниски от нормалните - оптималните ще са най-вече сред 20° и 25°.

Над планините облачността ще остане забележителна. Валежите и гръмотевичните стихии ще продължат, тук-там явленията ще са интензивни. Ще духа сдържан до мощен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 15°, на 2000 метра – към 9°.

През нощта преваляванията ще отслабнат и в по-голямата част от страната краткотрайно ще спрат. Утре от юг-югозапад преваляванията още веднъж ще се засилват, ще обзет страната и още веднъж на доста места ще са обилни по количество.

Ще продължи да духа до сдържан вятър от изток-североизток. Ще се задържи хладно за края на юни с оптимални температури сред 20° и 25°.

През идващите дни до края на седмицата въздушната маса ще се задържи неустойчива. Ще има и разкъсвания на облачността, само че ще има и валежи, тук-там с гръмотевици, краткотрайно интензивни. В петък към момента има възможност за местни обилни превалявания, през почивните дни към този момент сензитивно понижава, изключително в неделя. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде до сдържан. Температурите едва ще се покачат. В началото на идната седмица към този момент ще е съвсем без превалявания, над по-голямата част от страната ще бъде и най-вече слънчево. Вятърът ще отслабне.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР