Предстои връчването на първия мандат. Бихте ли го подкрепили и

...
Предстои връчването на първия мандат. Бихте ли го подкрепили и
Коментари Харесай

ДПС проговори за кабинета. Чий мандат ще подкрепи?

Предстои връчването на първия мандат. Бихте ли го подкрепили и при какви условия? С този  въпрос президентът Румен Радев се обърна към водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на съвещания на " Дондуков " 2 за сформиране на държавно управление.

Държавният глава продължава консултациите с парламентарните партии преди да връчи на най-голямата група в Народно събрание - ГЕРБ-СДС, първия мандат. Радев авансово съобщи, че ще даде на партиите в Народно събрание оптимално доста време за диалози по постигането на единодушие за постоянен кабинет.
-->
В срещата участваха още зам.-председателите на Движение за права и свободи Йордан Цонев, зам.-председател на 48-ото Народно събрание и Ахмед Ахмедов, зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид.

Диалог с предварителни условия, с червени, розови или други линии, мъчно би създал какъвто и да било артикул. Диалог с предварителни линии, учредени на реваншизма, омразата и опълчването, мъчно ще създаде артикул, отговори Карадайъ.

Затова ние от Движение за права и свободи на напред във времето слагаме разговора. Засега сме на стадий диалози - еднообразно си приказваме с всички, идентични са ни диалозите с всички. Призивите ни към всички са идентични. Но предварителните червени линии или предварителните условия значително минират полето диалозите да не могат да прераснат в разговор. Затова ние не слагаме предварителни условия, безапелационен бе ръководителят на Движение за права и свободи. За първия мандат - най-голямата парламентарна група на Народно събрание има правото да предложи министър-председател. Но ние чакаме да чуем и политики. Ако се предлага реваншизъм или на реваншизма контрареваншизъм, в случай че се предлага продължение на политиката на ненавист, опълчване, разделяне и надменност, ние такава политика не бихме подкрепили, отсече Карадайъ. И уточни повода: " Тази политика е нездравословна и за българските жители, и за страната. Затова и при първия мандат ще подходим този метод. Ако той вероятно е несполучлив, по същия метод ще подходим и към втория, и към третия. ".

Ние разчитаме да има едно устойчиво ръководство в страната, с цел да има сигурност за българските  жители и за страната. Без предварителни линии, повтори още един път Карадайъ.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР