Предстои тежка зима, тъй като наред със зимните вируси и

...
Предстои тежка зима, тъй като наред със зимните вируси и
Коментари Харесай

Яж свинска мас срещу вируси и за имунитет

Предстои тежка зима, защото наред със зимните вируси и наближаващия грипен сезон тази година е доминирана от пандемията от Ковид-19, който съществено усилва настъплението си в Северното полукълбо.

Какво можем да създадем, с цел да отговорим на провокациите пред здравето ни тази зима?

Укрепването на имунната система, както всяка година, е главното ни оръжие в битката против вирусите и болестите. Обичайните здравни препоръки за банкет на повече витамини, пресните и разнородни храни и закаляването са подкрепени от още едно предложение на диетолозите, което звучи като добре забравено остаряло предложение, на което са се осланяли хората в по-стари времена. Това е прясната свинска мехлем, която в предишното е била добре известно средство за подсилване на имунитета.

Украинският диетолог Людмила Гончарова напомня, че човешкото тяло се нуждае от животинска лой, с цел да му помогне да надделее над вирусите - от елементарните простуди до сериозните грипни положения, а сега и пред угрозата от нов и чужд към момента на науката вирус - коронавирусната зараза.

 Свинска мехлем против вируси Снимка: geralt/ pixabay.com

Свинската мехлем съдържа витамините А и Е в поддръжка на имунитета. Диетоложката счита, че даже единствено 50 грама свинска мехлем дневно са задоволителни, с цел да се даде на тялото нужната мощ да устои на провокациите. Важно изискване е да не се загрява продуктът до температури, надхвърлящи 40 градуса, тъй като това ще отнеме от потребните му свойства.

Една приятна рецепта, която е по едно и също време потребна, вкусна и лесна за подготвяне, се състои от бекон, нарязан на тънки късчета, маруля или друга зелена салата, обичани зеленчуци, нарязани или накъсани на късчета. Към тях се прибавят подправки - зехтин, хималайска сол, ленено масло и се получава чудесна зимна салата, която е витаминозна бомба за поддръжка на тялото против вируси.

Според експерта по хранене тази и други сходни здравословни предписания не са лек против Ковид-19 и други вирусни болести, само че са чудесна профилактика, даваща на организма ни силата да устои на офанзивите на вирусите и да се оправи по-лесно при вероятно заболяване.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР