Предстои актуализация на бюджета, но след раздора в управляващата четворна

...
Предстои актуализация на бюджета, но след раздора в управляващата четворна
Коментари Харесай

Икономист вижда остър проблем при предсрочни избори

Предстои актуализация на бюджета, само че след раздора в ръководещата четворна коалиция тя може да не се одобри. Според макроикономиста Гарабед Минасян в случай че не мине тази актуализация, на практика страната ще остане без бюджет, което не може да стане.

" Аз въпреки всичко си мисля, че нашите народни представители ще скланят и ще се съгласят на някакъв компромис. В последна сметка, политиката е компромис ", уточни Минасян в изявление за Българска национална телевизия.

Неприемането на държавния бюджет ще бъде сигурна стъпка към нови парламентарни избори, безапелационен е специалистът. Според него обаче и при нови избори нищо няма да се промени.

Настоящият бюджет е признат от Народно събрание при изискване, че се чака актуализация, акцентира Минасян. Ако не се одобри актуализация в цялостния й тип, а освен обществените оферти, нарастването на пенсиите евентуално няма да стане, предвижда той.

Когато приказваме за помощ за бизнеса, би трябвало да бъдем доста деликатни. Това държавно управление малко се поувлече. Трябва да се подкрепят бедстващите пластове, а не бизнеса, счита Минасян.

12% е заложената инфлация в актуализацията на бюджета. Ние сме свързани с еврото, тъй че значително, какво ще стане с нашите цени, зависи от това какво ще стане с еврото, добави Минасян.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР